Розклад богослужінь у Вербну неділю, Страсний тиждень та Пасху в храмах Мукачева та Ужгорода

Розклад опубліковано на сайті Мукачівської єпархії УПЦ.

Але наполегливо радимо закарпатцям освячувати вербу і паску вдома та не ходити до церков! Зараз це небезпечно!

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

ВЕРБНА НЕДІЛЯ

Початок богослужіння: 06.00 (без відвідування людей), після богослужіння – освячення верби. Далі, храми відкриті для участі вірян в таїнствах Сповіді та Причастя, після чого люди зможуть взяти освячену вербу. Чергові священнослужителі знаходяться в храмі для освячення тих верб, які віряни принесуть з собою. Вхід-вихід – 2 людей.

ВЕЛИКИЙ ЧЕТВЕР. СТРАСТІ ХРИСТОВІ.

Звершується Утреня з читанням Страстей без людей.

ВЕЛИКА П҆ЯТНИЦЯ. ПЛАЩАНИЦЯ.

Вечірня з чином виносу плащаниці звершується без присутності людей. Далі, храми відкриті для вклоніння святині до 20.00. Доступ до Плащаниці: поставити на Плащаницю скло, яке протиратимуть відповідними черговими, дизенфікуючими засобами.

ВЕЛИКА СУБОТА.

Початок богослужіння: 06.00 (без відвідування людей), після богослужіння – храми відкриті для участі вірян в таїнствах Сповіді та Причастя.

ПАСХА ХРИСТОВА.

Початок святкового богослужіння о 00.00. Освячення пасок з 02.30 до 11.00.

Богослужіння звершуватимуться таким чином: Архієрей, 2 диякона та 4 священики. Інші священики залишаються черговими для освячення пасок на вулиці, по 2 кошарики, після чого вірячи можуть йти додому дивитися пряму трансляцію богослужіння.

Пропонуємо в селах звершити святкове богослужіння у встановлені за домовленість з парафіяльною радою години. Освячення пасок пропонуємо звершити вулицями села біля домівок людей, повідомляє єпархіальний відділ Протокольної служби.

Ще раз сайт ЗакарпатПост закликає закарпатців дотримуватися правил карантину і залишатися вдома! Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост