Вчені назвали продукти, які найкраще захистять вас від коронавірусу

Пандемія короновірусу нагадала всім людям про те, як важливо стежити за своїм здоров’ям і зміцнювати імунітет. На жаль, немає чудодійного препарату, який може за короткий термін налагодити роботу імунної системи. Вона буде правильно функціонувати тільки при дотриманні цілого комплексу заходів, куди входять виконання режиму сну і неспання, боротьба зі стресом, щорічні медогляди і фізична активність. Крім іншого у цьому питанні важливо дотримуватися правильного харчування. Які ж продукти повинні завжди бути в раціоні людини?

Їжа багата омега-3 жирні кислоти. Організм може отримати подібні речовини виключно з продуктами харчування. Найбільше омега-3 присутня у насінні льону та чіа, а також волоських горіхах, пише Укрінформ.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Продукти багаті на цинк. При дефіциті цинку людина починає частіше хворіти, оскільки захисні функції організму слабшають. У великій кількості цинк присутній у рисі, морепродуктах, гарбузовому насінні і ячмені.

Їжа з високим вмістом білка. У білку присутні незамінні для клітин імунної системи амінокислоти. Тому так важливо включати у свій раціон продукти, багаті білком. До них належать бобові і горіхи.

Гриби. Вони містять у собі велику кількість поживних речовин, які важливі для імунітету. Хоча організму доводиться витрачати багато сил для їх перетравлення, завдяки окремим речовинам у складі грибів можна істотно знизити запальні процеси в організмі. Корисні всі види грибів, але особливо поживними вважаються гриби шиітаке.

Куркума. Вона є протизапальним засобом і містить у собі велику кількість антиоксидантів. Куркума розкриває всі свої корисні властивості у поєднанні з жирами. Тому рекомендується додавати її в їжу разом з маслами, наприклад, оливковою олією. Крім іншого вона не тільки корисна, але ще здатна надати кожній страві особливого смаку. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост