Чому ужгородські сакури зачаровані

В Ужгороді рожевоквітом розпустилися сакури. Зараз – пік цвітіння. Шкода, що їх мало хто фотографує. Про ці унікальні дерева вже писано-переписано. Але, виявляється, не все.

Є одна цікава японська легенда, про яку закарпатці ще майже не чули, пише газета «Закарпатські оголошення».

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Так от. Це сталося багато років тому. На території Японії були страшні війни, які спустошували все довкола. Але  залишався дивовижний зелений ліс, що буяв фарбами і радував око. Та до одного дерева ніхто не хотів наближатися – воно було повністю сухим. Тварини не підходили через страх заразитися, трава рости навколо не хотіла.

Одного разу лісова фея побачила це дерево, і її серце болісно стислося через несправедливість. Вночі вона прийшла і наклала на дерево чари: 20 років воно повинно було відчувати те, що відчуває людське серце. Воно могло стати як людиною, так і залишитися рослиною.

Фея сподівалася, що це допоможе дереву знову зацвісти. Але якщо цього не станеться – дерево мало загинути.

Вирішивши стати людиною на ім’я Йохіро, дерево побачило тільки війну і ненависть навколо. Та одного разу Йохіро познайомився з дивовижною дівчиною, яку звали Сакура.

Вона була дуже добра до нього. Між ними зав’язалася розмова, і дівчина розповіла про те, як її засмучує війна. Дійшовши до будинку, вони попрощалися, але пообіцяли зустрітися ще раз. Між ними виникла дружба, а потім і любов.

Йохіро не хотів заподіяти Сакурі біль і вирішив розповісти правду, що він – дерево, яке має померти, тому що так і не змогло зацвісти.

Сакура була шокована настільки, що буквально не могла знайти слів. В її очах читалися розпач і біль. Побачивши це, Йохіро пішов і знову став деревом. Одного разу вдень, коли дерево найменше цього очікувало, Сакура підійшла до нього. Вона обняла його і сказала, що сильно любить. У цей момент фея і попросила Сакуру вибрати: буде Йохіро деревом або людиною. Очі Сакури наповнилися сльозами, вона представила, в якому страшному світі їм доведеться жити. І вирішила злитися з ним воєдино. І в ту мить, коли вони возз’єдналися,  дерево розквітло. Так і з’явилася сакура. Красива історія, правда? Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост