В Ужгороді зацвіло китайське колюче дерево, плоди якого зцілюють навіть пошкодження мозку

 

Понцирус трилистий, або тернистий лимон, трилистий апельсин, японський лимон. В Ужгороді біля хімічного факультету білосніжним квітом розквітла унікальна рослина. Це дерево – морозостійкий цитрус, трохи схоже на магнолію, лише з колючками.

Газета «Закарпатські оголошення» розповість вам про цю унікальну рослину, адже вона не просто гарна, але й цілюща.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Батьківщиною цього дерева є Китай, але воно також дуже поширене у Японії.

У східній медицині плоди тернистого лимона широко використовуються як засіб для лікування алергічних запалень. Шкірка плодів має антивірусну, анальгезуючу, жарознижуючу, сечогінну дію. Сік використовують проти грибкових захворювань шкіри та нігтів.

Після проведених досліджень було виявлено, що екстракт плодів лікує гастрит, виразки шлунку та дванадцятипалої кишки, має протиалергічну і протипухлинну дію і може бути використаний як противірусний засіб. Також дослідження довели, що витяжка  зцілює пошкодження мозку, а після 10-ти тижневого прийому можна суттєво скинути вагу.

Саме ж дерево з великими колючками гарне не лише в період цвітіння, але й коли дозрівають плоди, навіть взимку, адже без листя трохи нагадує гігантського їжака. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост