У самісінькому центрі Ужгорода засихають магічні дерева. ФОТО

В Ужгороді цвіте глід. Агент газети «ЯСНО» сфотографував його на площі Корятовича.

Там зараз 4 дерева висихають і вони виявилися не дуже ефективними, хоча загалом рослина не є вибагливою, може прожити 300 років і неймовірно гарна у період цвітіння. А кілька дерев висохли взагалі і на їх місце так неічого й не висадили.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Крім того, глоду  приписують магічні сили і використовують у медицині. Багато століть тому саме він зціляв хворих і рятував життя. Вважається, що глід стимулює кровообіг у мозку, знижує артеріальний тиск, знижує рівень холестерину, допомагає організму в боротьбі з хронічною втомою та стресом. А ще його у давнину називали деревом фей і вірили, що якщо під ним загадати бажання, воно неодмінно збудеться.

Сьогодні глід є офіційним лікувальним засобом у фармакології Бразилії, Китаю, Чехословаччини, Франції, Німеччині, Угорщині, Росії та Швейцарії.

Утім на заміну висохлим деревам варто підсадити інші. Чудово підійшли б тут платани, адже вони мають неймовірно розлогу крону і в спеку створюють для людей затінок. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост