Під приводом медицини людей дійсно хочуть чіпувати

У період пандемії коронавірусу активно поширюється новина про можливе чіпування людей. Насправді вже довгий час учені працюють над розробками, які згодом повинні будуть впроваджуватися в тіло людини.

Але якщо відволіктися від різних теорій змови, давайте розглянемо, які винаходи можуть виявитися корисними для людини і збільшити тривалість її життя, пише Укрінформ.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Smart-татуювання. Так звані розумні тату повинні будуть виконувати безліч функцій. У першу чергу, подібне татуювання допоможе пацієнту самостійно контролювати зміни свого стану. Крім того, під час чергового прийому, не потрібно буде намагатися своїми словами описувати симптоми. Лікар зможе зчитати з тату інформацію про всі зміни, які відбувалися з вами з минулого візиту до нього.

Нашкірні сенсори. Впровадження у шкіру біохімічних сенсорів дозволить аналізувати фізичний стан людини, використовуючи її піт. У найкоротші терміни вивчатимуться аналізи поту, і результати направлятимуться у додаток смартфона.

Розробники нашкірних сенсорів раніше винайшли датчики зміни рівня цукру в крові. Ця технологія пройшла всі випробування, і вже найближчим часом почнеться її масове виробництво.

Сховища лікарських препаратів. Цей винахід дуже нагадує звичайний пластир. Проте, у нього будуть вбудовані ліки. Пристрій зможе самостійно визначати погіршення стану хворого і необхідну у даний момент дозу препарату. Поки сховища розробляються тільки для хворих із руховими розладами.

Монітор, що відслідковує стан мозку. На сьогоднішній день будь-який аналіз роботи головного мозку може заподіяти більшої шкоди, ніж сама хвороба. Тому вчені зважилися знайти спосіб відслідковувати стан мозку без негативних наслідків для здоров’я. Так був винайдений наномонітор, що за допомогою шприца вводитиметься у тканину головного мозку. Цей пристрій не заподіє болю чи дискомфорту пацієнту, але дозволить лікарям відстежувати активність мозку.

Імплантант для спинного мозку. Уже кілька років проходять випробування подібного пристрою, що покликаний прискорити і зробити більш ефективним відновлення пацієнтів з ушкодженнями спинного мозку. Хворий не відчуватиме імплантант і зможе жити з ним протягом багатьох років. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост