Будеш давати, коли я скажу: подробиці зґвалтування жінки-свідка поліцейськими

26-річна жінка, яку ґвалтували та катували у відділі поліції в Кагарлику, що на Київщині, розповіла, що один з поліцейських неодноразово її домагався.

Підозрювані своєї провини не визнають і кажуть, що це наклеп. Про це повідомив адвокат потерпілої Євген Мельниченко, пише ВВС.Україна.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Раніше заступник голови МВС Антон Геращенко розповів, що на лаві підозрюваних опинилися поліцейські Микола Кузів і Сергій Сулима.

Напередодні Голосіївський райсуд Києва обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці (до 22 липня) без права внесення застави.

У суботу ввечері у Кагарлику двоє поліцейських ґвалтували і катували жінку, яку викликали як свідка. Також побили чоловіка, який у той час перебував у райвідділі.

Реакція Держбюро розслідувань і МВС була миттєвою – поліцейським оголосили підозру, керівництво відділу відсторонили від виконання обов’язків, а підрозділ – розформували.

“Домагався дівчину давно”

Як розповів ВВС News Україна адвокат потерпілої Євген Мельниченко, причиною трагедії могла стати давня історія домагань і бажання помсти через відмову.

“Один з підозрюваних домагався дівчину давно. Вона йому відмовляла, це і викликало реакцію помсти”, – каже адвокат.

Жінці пояснили, що у селі, де вона проживає стався грабіж, і їй треба дати пояснення у цій справі.

“Вона взяла свій паспорт і поїхала. Їй пояснили, що це буде недовго”, – розповідає захисник.

До відділу поліції у районний центр дівчину привіз сусід, зараз він у розшуку. Чи знав він, що чекає дівчинку у відділі поліції – належить з’ясувати слідству.

Били і ґвалтували до 4 ранку

“У відділі поліції потерпілу чекав п’яний дядя Коля та Сірожа (Працівники поліції Микола Кузів і Сергій Сулима – Ред.). Цей дядя Коля раніше домагався потерпілу і говорив їй “будеш давати, коли я скажу, поняла”, – розповів Євген Мельниченко.

“Потерпілу почали бити та ґвалтувати. До 4 ранку із семи вечора. Вона плакала, просилась. Втрачала свідомість. А її били, душили, ґвалтували неодноразово у чотирьох кабінетах”, – передає історію зі слів потерпілої адвокат.

“Ґвалтував підлеглий Сірожа, а дядя Коля душив і бив…”, – додає пан Мельниченко.

При цьому, за його словами, поліцейські пили алкоголь та примушували пити потерпілу.

Адвокат Євген Мельниченко родом з сусіднього району Київщини. Він захищатиме потерпілу безкоштовно і впевнений, що зможе надати справі про свавілля поліції у Кагарлику розголосу.

“Я розумію, що дівчина з села, і якщо їй зараз не надати правильну правову допомогу… Уже починають говорити, що вона ледве не за викликом приїхала, що вона наркоманка”, – пояснює своє рішення адвокат.

Найближчим часом він планує оприлюднити номер карти потерпілої, адже в родини жінки немає достатньо коштів на лікування.

“У потерпілої донька, 5 рочків, вона хвора на ДЦП… Лікування повинно бути у Києві, грошей немає”, – написав адвокат у Facebook.

Щодо підозрюваних, то вони поки своєї провини не визнають і заявляють про наклеп.

“Це люди, які не розкаюються. Вони не визнають вину. Говорять про наклеп… Але як вони пояснять кров в протигазі, який вони надягали їй на голову? Це вони пояснюватимуть в суді”, – додає Євген Мельниченко. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост