Неймовірно смачна овочева лазанья із лаваша

Велика, ситна і дуже легка страва для тих, хто не любить м’ясо.  Така лазанья готується з овочевим соусом і соусом бешамель, а замість листів для лазаньї використовується тонкий лаваш.

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Складові на 6 порцій:

Лаваш тонкий – 200 г (4 шт розміром 25х30 см)

Сир твердий – 100 г

*

Для овочевого соусу:

Помідори – 500 г

Цибуля ріпчаста – 170 г

Перець болгарський червоний – 200 г

Морква – 150 г

Часник – 1 зубчик

Паприка копчена мелена – 1/4 ч. Ложки

Перець чорний мелений – на кінчику ножа

Цукор – 1/2 ч. ложки

Сіль – 0,5-1 ч. ложка (за смаком)

Олія для смаження – 1-2 ст. ложки

*

Для соусу бешамель:

Молоко – 1 л

Борошно пшеничне – 100 г (4-5 ст. ложок)

Масло вершкове – 100 г

Сіль – 0,5-1 ч. Ложка (за смаком)

Мускатний горіх тертий – на кінчику ножа

*

Для оздоблення:

Зелень подрібнена (за бажанням) – за смаком

Приготування:

Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування овочевої лазаньї.  Цибулю  почистіть, наріжте дрібними кубиками. Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте м’якоть маленькими шматочками. Моркву почистіть і натріть на крупній тертці. Помідори очистіть від шкірки (опустіть їх для цього на хвилину в окріп), м’якоть наріжте дрібними кубиками. На сковороді нагрійте рослинну олію, викладіть цибулю і обсмажуйте на середньому вогні, помішуючи, до прозорості. Додайте до цибулі нарізані помідори. Тушкуйте  овочі на середньому вогні, періодично помішуючи, до розм’якшення помідорів. Додайте моркву, сіль, цукор, чорний мелений перець, копчену мелену паприку і подрібнений часник. Перемішайте і тушкуйте 5 хвилин. Додайте болгарський перець, перемішайте і тушкуйте овочевий соус ще 5 хвилин. Зніміть соус з вогню.

Для приготування соусу бешамель розтопіть вершкове масло на іншій сковорідці або в сотейнику. Потім додайте в масло борошно. Швидко перемішайте. Далі невеликими порціями вливайте гаряче молоко, постійно помішуючи соус. Як тільки частина молока вбереться, додайте наступну порцію. Така технологія дозволить уникнути появи грудочок. В кінці приготування додайте сіль і мускатний горіх. Увімкніть духовку, розігрійте до 180 градусів. На дно жаростійкої форми викладіть 3-4 ст. ложки соусу бешамель і накрийте листом лаваша.

На лаваш викладіть 1/4 частина овочевого соусу. На овочевий соус – 1/4 частини, що залишився соусу бешамель. Накрийте листом лаваша. Потім знову овочевий соус, бешамель, лаваш і т.д. Верхній шар – з соусу бешамель – посипати сиром, натертим на крупній тертці.

Загорніть краї лаваша. Поставте лазанью в духовку, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин. Подавати страву краще теплою, бо коли вона остигає, стає щільнішою. Зверху можна прикрасити подрібненою зеленню. Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Передплати на своїй пошті. Індекс 68339. ЗакарпатПост