ЗНО скасують для випускників, які не вступатимуть у 2020 році

Державну підсумкову атестацію у формі ЗНО можуть не проходити ті випускники, які не вступатимуть до вищих навчальних закладів у 2020 році. Днями з’явиться відповідний закон.

Вже незабаром ухвалять законопроєкт про COVID-19. У ньому буде окремий пункт про випускників, яких звільнять від складання державної підсумкової атестації, повідомила виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій, пише “ТСН”.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

Не проходити ЗНО дозволять лише тим, хто не має наміру вступати до ВНЗ у 2020 році. За словами Мандзій, такі випускники отримають свої атестати вже у червні.

Урядовці сподіваються, що такий крок допоможе зменшити навантаження на центри тестування приблизно на 30%.

ЗНО в умовах карантину: коротко

  • Пробне ЗНО було заплановане на 15 та 17 червня. Однак через зростання кількості хворих на COVID-19 уряд заборонив його проводити.
  • Пройти тест можна онлайн. Однак 15 червня через велике навантаження на вебсайти та сервери УЦОЯО багато випускників не змогли зайти  Сайт для проведення ЗНО недоступний: як скласти пробне тестування на свої сторінки. Тому термін проходження пробного ЗНО продовжили до 19 червня.
  • Основна сесія розпочнеться 25 червня. З 4 червня учасники ЗНО отримали запрошення-перепустки з переліком пунктів, де вони складатимуть тестування.
  • Пункти тестування забезпечать масками, халатами, пірометрами та гумовими рукавичками. Довіз до місць тестування повинна забезпечити місцева влада.
  • У МОН повідомили, що швидких тестів на вході не робитимуть, а кожен учасник має прийти у своїй масці.

Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост