Людина – калькулятор за тиждень може вивчити будь-яку іноземну мову

У людей завжди викликали здивування ті, в кого унікальні розумові здібності. Такі випадки надзвичайно рідкісні, але в декого дійсно фотографічна пам’ять та виняткові математичні здібності, хтось знає десятки іноземних мов. Генієм серед цих унікумів вважається Деніел Таммет. На жаль, у більшості людей з подібними здібностями яскраво вираженою є тільки одна властивість, всі інші не тільки не виділяються, але навіть приглушені, пише газета «ЯСНО».

У Таммета геніальність виражена не тільки в здатності до математичних обчислень, але і в здібностях до запам’ятовування величезних ділянок тексту або чисел, плюс здатність до вивчення мов. Недолік тільки один – Деніел Поль Таммет – аутист. Народився він з епілепсію.

Таммет стверджує, що будь-яке число, аж до 10 тисяч, має для нього свої унікальні властивості, включаючи обриси і колір. Таммет не запам’ятовує числа, він бачить числа як ландшафт, з певними властивостями. Наприклад, число 289 здається йому огидним, 333 – привабливим, число «пі» – дуже красивим. Таммет не тільки описує свої почуття, він також намагається малювати їх. Так-так, він малює свої відчуття.

  • Серденько, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

На сьогодні Деніель Таммет є рекордсменом в Європі по запам’ятовуванню величезних обсягів інформації. Усього за п’ять годин він здатний відтворити число «пі» до 22514 знаків після коми. Таммет відмінно говорить англійською (власне, для англійця це не дивно), французькою, фінською, німецькою, іспанською, литовською, румунською, естонською, ісландською мовами плюс есперанто. Він створив і свою власну мову, який назвав Manti. Ця людина дуже швидко вчиться. Наприклад, ісландську мову Таммет вивчив всього за тиждень, як доказ своїх супер-здібностей. Рівно через сім днів після початку експерименту він з’явився на ісландському телеканалі, розмовляючи на ісландському не гірше іншого жителя цієї острівної держави. До речі, його вчитель ісландської пожартував, що Таммет – не людина, настільки його вразили здібності Деніела. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост