Найбільш алкогольна держава світу обрала собі безсмертного правителя

Росія обрала собі царя і бога. Над антиконституційним референдумом нібито поправок у конституцію сміється увесь світ, пише газета «ЯСНО».

«Карлик буде сидіти на троні до смерті», – глузує британське видання The Sun.

«Це театр, але дуже добре зіграний і важливий», – наголошує американська газета The New York Times.

«Стрий маразматик хоче померти на троні. Леніна поховають, коли помре Путін, щоб звільнити йому місце в мавзолеї», – пише ще один британський таблоїд Daily Mail.

Голосування у Росії відбулося попри високу смертність від коронавірусу. Навіть незважаючи на те, що захворюваність останнім часом там почали приховувати, все одно ця країна у списку ковідних лідерів. Тож поки більшість цивілізованих держав намагаються дистанціювати населення  одне від одного, російська влада вирішила не жертвувати своїми конституційними апетитами заради безпеки людей. При цьому кількість інфікованих у Росії після голосування стрімко зросла.

Та це й не дивно. Населення у регіонах не розкошує, харчується абияк і абичим, а за рівнем алкоголізму Росія на першому місці у світі. Тож виходить, що багато виборців ставили галочки у бюлетені з високою температурою, можливими мареннями та на п’яну голову.

Цікаво, що віддати свої голоси  за свого царя росіяни могли протягом цілого тижня. Закінчився референдум 1 липня, і цей день, аби більше людей пішло на дільниці, зробили вихідним. При цьому голосувати можна було і вдома, і через Інтернет.

Як голосують у Росії, ми бачили на прикладі референдуму у Криму, коли український півострів нахабно привласнили. Зараз нібито явка була 65%, при тому що у Кремлі очікували всього 55%. Насправді не проголосувало і 40%, адже самі ж російські сайти пишуть про численні маніпуляції, коли одна людина могла проголосувати й тричі. Опозиційні політики загалом зафіксували більше 1,8 тисячі порушень під час голосування. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост