Закарпатський сексолог розповів, скільки повинен тривати секс

Часто проблеми в родині починаються із несумісності в ліжку, коли одному партнеру хочеться одного, іншому  – іншого. Хтось хоче розмаїття у стосунках, а комусь до вподоби нічого не змінювати. Як бути в таких випадках? Скільки повинен тривати секс? Чи варто купувати іграшки для близькості? Чи варто пробувати рольові ігри та чи безпечно використовувати при цьому ланцюги і батоги? Про це газеті «ЯСНО» розповіла сексолог Поліна Стаховська.

Скільки повинен тривати секс? Чи є якісь рамки, бо одні жінки нарікають на занадто короткий фінал, а інші, навпаки, переконують, що партнер їх замучив.

– Я б сказала, що для кожної людини це глибоко індивідуально і залежить від фізіологічних особливостей. Просто парі потрібно вивчити один одного. В цьому випадку чоловіку найчастіше треба підлаштовуватись під жінку, він краще може володіти тілом.

Однак є й наукові рамки, які я просто процитую, та не раджу підганяти власне життя під такі шаблони. Отже, вважається, що занадто короткий секс триває 1-2 хвилини, нормальної тривалості –  3-7 хвилин, бажаний і оптимальний –  від 7 до 13 хвилин, і занадто тривалий – від 10 хвилин до півгодини.

Однак якщо чоловік досяг апогею раніше – не проблема, він може задовольнити жінку і після того, коли сам фінішував. Способів багато. Також жінці не треба бити на сполох, якщо вона раптом під час близькості не відчула організму. Це – нормально. Для чоловіків теж. Може бути, що день видався напруженим, у вас поганий настрій або просто думки зайняті вирішенням якогось іншого питання. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост