Чим може зацікавити закарпатців осіння Одеса

Дерибасівську по праву вважають серцем Одеси. Місцеві дуже люблять цю вулицю, їй присвячують пісні, її малюють художники, вона фігурує у багатьох книгах, анекдотах. Варто згадати хоча б радянський старий фільм «На Дерибасівській гарна погода, або На Брайтон-біч знову йдуть дощі» , пише газета ЯСНО.

Одесити – дуже щирі і привітні люди, вони раді гостям і охоче розповідять про своє місто кожному, кого цікавить його історія. Наприклад, нам сказали, що Дерибасівська колись мала іншу назву. Вона звалася Гімназійною, бо там знаходилася комерційна гімназія. Своє нинішнє ім’я вулиця отримала аж у 1811 році. Згодом назву ще декілька разів змінювали.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Відкриває Дерибасівську пам’ятник градоначальнику Одеси Хосе де Рібасу, на честь якого й названо вулицю, бо на Дерибасівській колись стояв його будинок. Неподалік можна побачити дивовижний, закладений ще в 1803 році міський сад. Там є неймовірний музичний фонтан. Але це не просто штучна водойма… це – унікальна родзинка міста, це – перший і єдиний в Україні та світі фонтан, який окрім води у теплу пору року щогодини розбризкує парфуми.

Загалом Одесу сміливо можна назвати містом фонтанів. Їх там багато, і кожен із них унікальний. А ще – це місто пам’ятників. Вони в Одесі також дуже цікаві, і кожен має високий філософський зміст. Наприклад, на тій же Дерибасівській однією з родзинок є «12-ий стілець», пам’ятник Ільфу та Петрову, або Дерево кохання та маса інших.

А на розі Дерибасівської та Рішельєвської є арт-об’єкт «Тінь Пушкіна». Це – триметровий малюнок, зроблений на спеціально обробленій цеглі. Саме нею були покриті одеські вулиці під час перебування Пушкіна у місті 1823 року. Цікавий нахил зображення створює враження руху тіні, а сам вигляд силуету – це одна з копій власних замальовок Пушкіна, добре відомих із його рукописів. Місце тіньової інсталяції було обрано невипадково, тут проживав Пушкін під час заслання • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

4 thoughts on “Чим може зацікавити закарпатців осіння Одеса

  • 05.10.2020 at 07:09
    Permalink

    Усюди гарно. Мені Одеса подобається

  • 05.10.2020 at 07:09
    Permalink

    Прекрасніше за море можуть бути тільки гори

  • 05.10.2020 at 07:10
    Permalink

    Море казкове, але туди треба їхати влітку

  • 05.10.2020 at 07:10
    Permalink

    Не знаю кому як, а мені дома добре

Comments are closed.