В Україні продовжать адаптивний карантин до кінця цього року

Про це Прем’єр-міністр Шмигаль сказав під час позачергового засідання уряду 13 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

“Уряд сьогодні продовжить дію адаптивного карантину до кінця цього року. Це потрібний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців”, – сказав Шмигаль.

Він додав, що в Україні змінять правила щодо дозволеної кількості людей під час участі у масових заходах.

“Наші розрахунки показують, що після проведення концертів з масовим скупченням людей у регіонах кількість хворих суттєво зростала. Після таких “веселих концертів” зовсім не весело лікарям медзакладів та всьому медичному персоналу, який приймає хворих через тижень після таких заходів”, – зазначив прем’єр.

Шмигаль уточнив, що в зеленій зоні пропонуть дозволити масові заходи при кільксоті не більше 50 учасників, у жовтій зоні – не більше 30 людей, у помаранчевій – не більше 20 людей, за умови дотримання соціальної дистанції 1,5 м і “масочного режиму”.

За його словами, Кабінет Міністрів внесе підготовлені Міністерством охорони здоров’я та Міністерством освіти і науки доповнення до постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641”, які дозволять 15 жовтня школам розпочати канікули, а вишам перейти на дистанційну форму навчання.

Увечері 12 жовтня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення рекомендувати закладам загальної середньої освіти встановити з 15 по 30 жовтня 2020 року канікули, у наступний період – можливий перехід на дистанційну і змішану форму навчання з урахуванням епідеміологічної ситуації.

Також рекомендовано закладам професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої та вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада 2020 року на дистанційну форму навчання з рекомендованим виїздом студентів із гуртожитків (окрім сиріт, осіб, позбавлених батьківського піклування, здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, червоних карантинних зон, іноземних громадян та осіб без громадянства, здобувачів освіти, які поєднують навчання з роботою) • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост