Чому на виборах закарпатських ромів намагалися купити

Не обійшлося на цих виборах і без намагань підкупити ромів.

«Це особливий регіон, де багато жителів перебувають на заробітках. А купити тих, які проголосують за себе і всіх членів своєї родини, дуже легко. Крім того, тут багато ромських поселень, з баронами яких домовляються місцеві кандидати. Вони вже давно освоїли цю тему і навіть оформили ромам паспорти», – переконує голова Комітету виборців України • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Це підтверджують і представники ОПОРИ.

Зокрема, на сторінці кандидата в депутати Ужгородської міської ради Мирослава Горвата з’явився допис про те, що у мікрорайоні Радванка, що в Ужгороді, «був підкуп виборців», пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«В місті Ужгороді у мікрораи?оні Радванка почався масовии? підкуп виборців. Люди, чиі? прізвища не раз озвучували в мережі, безкарно скуповують голоси. Я звертаюся до Національноі? поліціі? Украі?ни, щоб правоохоронці терміново зреагували на ці випадки. Водночас я нагадую, що ті, хто бере гроші, теж потраплять під кримінальну відповідальність», – написав Мирослав Горват.

Як зазначили комунікаційниці ОПОРИ у поліції Закарпатської області, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група, у заявника взяли пояснення, а по справі наразі відкрили кримінальне провадження за статтею 160 Кримінального Кодексу України – підкуп виборців.

Крім цього, на сторінці однієї з партій було опубліковано допис зі списками людей, які, за інформацією представників партії, займалися підкупом виборців • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост