Що насправді є в ковбасі? Страшна правда

За рік українці з’їдають майже 300 тисяч тонн ковбаси. Це 136 кілограмів на людину, навіть більше, бо не в усіх є фінансова можливість купувати стільки ковбас • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Тобто приблизно крім безпосередньо м’яса, сосисок та інших м’ясних виробів у вигляді ковбас кожен українець поїдає дорослу свиню. Але це дуже умовне порівняння, бо більшість ковбас, які можна купити у магазинах і супермаркетах, лише пахнуть м’ясом і буквально нашпиговані небезпечними добавками, замінниками та вбивчими консервантами. Тож що їдять закарпатці? Газета ЯСНО спробувала знайти правду.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Із чого роблять ковбасу?

Варена, копчена, в’ялена, домашня… Асортимент дуже широкий – на всякий смак і гаманець. Виглядає привабливо, пахне смачно, зберігається довго, підходить як для бутербродів, які може зробити будь-яка дитина, так і як доповнення до картоплі чи будь-якого гарніру для обіду чи вечері. Ковбаса – справді практичний продукт, який не псується швидко. Однак така продукція є не просто не корисною, а дуже небезпечною. Ви знаєте, із чого роблять ковбасу?

Аби дізнатися страшну правду, ми звернулися до досвіду журналістів програми «Територія обману», на «1+1».

Дівчина запевняє, що українців жорстоко дурять виробники, і має цьому підтвердження. Вона влаштувалась практиканткою харчового технікуму і прокралася в м’ясний цех, де виробляють ковбаси.

Працівник повідомив, що їхня фірма використовує, наприклад, звичайну свинячу шкіру, яку перебивають в емульсію, вона стає чудовим замінником м’яса. Крім того, шкіру тварин, нутрощі насправді кладуть у ковбасу за технологією, яку самі ж виробники і придумують – на такій ковбасі стоятимуть літери «ТУ».

Є в ковбасі і соєві гранули, які спочатку виглядають як гума. Після цього, щоб нем’ясна ковбаса здавалася справжньою, її підфарбовують  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост