За 30 років зустрічався з дияволом 60 тисяч разів. Екзорцист із Ватикану описав ознаки одержимості дияволом

Головний католицький екзорцист отець Габріель Аморт, який помер в 2016 році, розповідав, що за 30 років зустрічався з дияволом 60 тисяч разів. У книзі його колеги Марчелло Станціоне  «Диявол боїться мене» описуються проведені священником сеанси екзорцизму і ознаки одержимості, повідомляє Daily Mail • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Екзорцист стверджував, що одного разу зіткнувся з сатаною вранці 1997 року – тоді в його кабінет у Римі привели молодого італійця. Аморт відзначав, що одержимий знав лише свою рідну мову, проте дух всередині нього говорив відмінною англійською. Священник почав сеанс вигнання і зажадав від диявола назвати своє ім’я, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«Він був шокований, коли йому сказали, що дух – сам Люцифер», – пише видання.

Коли екзорцист наказав Люциферу залишити італійця, тіло молодої людини напружилося, піднеслося над підлогою на кілька хвилин, а потім впало в крісло. Після цього сатана визнав свою поразку і назвав точний день і годину, коли піде, розповідав Аморт.

Отець  Аморт став учнем екзорциста в 1986 році, а вже в 1990-му заснував Міжнародну асоціацію екзорцистів. Спочатку він проводив сеанси в храмі Святих сходів, потім переїхав у штаб-квартиру свого ордена. За словами Станціоне, Аморт славився своїм почуттям гумору.

«Улюбленим жартом Аморта була такий: «Знаєш, чому диявол тікає, коли бачить мене? Тому що я потворніший за нього», – йдеться в спогадах.

Екзорцист визнавав, що у багатьох з тих, хто приходив до нього на сеанси, були психічні проблеми, з якими найкраще справлявся психолог. При цьому він називав кілька «симптомів» одержимості – головні болі, спазми шлунку, які легко можна сплутати зі звичайною хворобою. Священник розповідав, що диявол ненавидить латинь і вважає за краще говорити англійською, навіть якщо одержима людина не знає мови.

За словами Аморта, 90 відсотків одержимих – сатаністи, або люди, які захоплюються чаклунськими сеансами. Крім того, він зазначав, що часто диявол вселяється в жінок середнього віку, які відчувають слабкість до ворожіння.

Сеанси вигнання диявола користуються у Ватикані великим попитом. У лютому 2018 року повідомлялося, що через це в Папському університеті Regina Apostolorum в Римі проведуть спеціальний курс з навчання екзорцизму.

Ватикан схвалив екзорцизм в 2014 році. Тоді католицька церква офіційно визнала існування Міжнародної асоціації екзорцистів. В організації, яку очолював Аморт, який помер в 2016 році, зараз близько 400 членів, 240 з них із Італії • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост