Закарпатці об’їдаються гормонами росту, що є м’ясі. Масовій появі раку не варто дивуватися

Що ще найбільше косить українців? Правильно! Рак!  • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Щороку у світі реєструється 14 мільйонів нових випадків раку, з яких 140 тисяч припадають на Україну. За даними ВООЗ у нашій державі понад 1 мільйон хворих та щодня близько 450 людей дізнаються, що у них виявлено злоякісну пухлину, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

За темпами поширення цієї страшної хвороби Україна займає друге місце у Європі. Хіба не страшно? А викликає рак, як виваляється, ніяка не спадковість, не погана екологія, а зашлакованість організму через неправильне харчування. Саме це допомагає злоякісним клітинам активізуватися. Що ви їсте? Курку, нашпиговану гормонами росту, куплену у супермаркеті, яка на фермі виросла за три місяці? Свиня так само виростає до солідних розмірів за 4-5 місяців. Думаєте, лише тварини від біодобавок ростуть швидше? Ні, ракові клітини в організмі також. Та й людей після вживання такої їжі часто починає розносити, як на дріжджах. Вчені Королівського інституту  Великобританії серйозно б’ють на сполох і в один голос переконують, що м’ясо та вироби з нього стали смертельно небезпечними.

Онкологи вимагають поширити знання про співвідношення дієти, способу життя, рівня фізичної активності та зростаючої кількості діагнозів раку. Але виробники м’ясо-молочної продукції всіма можливими і неможливими шляхами їм перешкоджають. Найбільше в Америці – найтовстішій державі світу, яка диктує медичну моду усій планеті і до думки американських експертів прислухаються і в Україні. На превеликий жаль!

Тож і не дивно, що перемогти епідемію ожиріння так важко! Якщо в Європі, у тому числі в горезвісних Сполучених Штатах, існує обов’язкова профілактика ожиріння, організована на державному рівні, то в Україні її немає і не передбачається.

А про це потрібно говорити дітям із раннього віку: у родинах, дитсадках, школах… У дітей є дисципліна «Основи здоров’я», яку вивчають із першого до одинадцятого класу, але корисної інформації там настільки мало, що це просто катастрофа! Тож як змінити усталене ставлення до харчування та розвинути обізнаність молоді? Люди цілими династіями їдять шкідливі продукти і потім списують своє ожиріння на генетику, аби виправдати власну лінь та небажання змінюватись! • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост