12-річна школярка каже, що в неї алергія на воду і душ може її вбити

Дівчинка запевняє, що змушена відмовитися від плавання, адже в неї така сильна алергія на воду, що для неї небезпечним є не лише душ, але навіть піт чи сльози. Вона боїться навіть заплакати • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

12-річна Даніелла розповідає, що рік тому їй діагностували рідкісне захворювання аквагенну кропив’янку – стан, яким, як вважають, страждають менше 100 людей у світі. Раніше дівчинка активно плавала, але щось пішло не так. У неї на тілі щоразу, коли вона контактувала з водою з’являвся сверблячий болісний висип, пише  газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО

39-річна мама Даніелли зізнається, що донька переносить хворобу важко, дуже переживає.

«Раніше вона любила плавати, і влітку минулого року плакала, коли не могла поплавати з друзями, – наголошує жінка. –  Це може призвести її до анафілактичного шоку або заблокувати легені, якщо у неї буде сильний приступ. Алергія загрожує  її життю. Мене лякає, коли висипом вкривається все тіло, бо це означає, що стан дитини погіршується. У неї алергія на воду в пляшках, солону воду, воду з-під крана, але вона може її ковтати. Це стрес, коли їй потрібно помити обличчя або прийняти душ, бо вона не хоче цього робити, боїться».

Влітку Даніелла змушена залишатися в приміщенні, на випадок, якщо спітніє. У неї діагностували аквагенну кропив’янку у віці 11 років і вперше це проявилося, коли душ спричиняв появу сверблячого висипу. Тожі мати пішла з донькою до лікаря.

«Вона запевняла, що вважає, що у неї алергія на воду. Я сказала їй, що це неможливо. У неї ноги червоніли і свербіли,  їй ставало все гірше і гірше, але я думала, що вона дряпається. Потім одного разу ми пішли плавати, і її сина покрилася висипом. Після цього я відвела її до спеціаліста. Лікар облив руку доньки водою і спостерігав, що буде. Інший медик взагалі відмовився вірити, що у неї алергія на воду. Мабуть, це щось, що розвивається в період статевого дозрівання, але настільки рідко, що ніхто не знає  про це достатньо, щоб лікувати «, – зізналася мати Даніелли • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост