Ужгородському Миколайчику 10 років

19 грудня першій і одній із найбільш улюблених міні-скульптур Ужгорода виповниться 10 років.

Пам’ятку було встановлено ще в 2010 році і вона дала початок появі в місті інших скульптурок.

Автором мініатюрного шедевру є Михайло Колодко.

– Мене попросили зробити бронзову фігуру Миколайчика. Аксесуари скульптури потрібно було відтворити з якогось металу, кованого, або литого чавуну, з матеріалів, які б нагадували різдвяні дзвіночки… Так склалося, що ужгородці скульптурку святого чудотворця одразу полюбили, – розповів газеті ЯСНО автор.

Хоч Миколайчика, як Свободку і не прикрашають до державних свят, але люблять крихітного чудотворця в обласному центрі Закарпаття не менше. Крім того, цей міні-пам’ятник завжди в епіцентрі подій і саме з нього починається більшість екскурсій Ужгородом для туристів.

А чи знали ви, що Миколайчик здійснює бажання Миколайчик є найменшою бронзовою скульптурою в Україні. Його зріст сягає всього лиш 16 см. Проте, незважаючи на маленький зріст, скульптура має надзвичайні властивості. Подейкують, якщо потерти Миколайчику носика й загадати бажання, то воно обов’язково здійсниться. Цікаво, що у 2012 році у скульптуру врізався водій, який не впорався з керуванням. Подейкують, саме Миколайчик врятував машину від падіння у річку.

ЗакарпатПост