Народилася дівчинка, вагітна двома хлопчиками



Таке явище трапляється в середньому один раз на півмільйона вагітностей.

У Гонконзі народилася вагітна двома братами дівчинка, повідомляє Live Science.

Так, Всесвітня організація охорони здоров’я вважала плід всередині новонародженого немовляти тератомою (вид пухлини), проте гонконгські лікарі стверджували, що у їх пацієнтки в організмі знайшлися два плоди близнюків, спочатку здорових, але в ході вагітності поглинених тілом їх сестри, пише газета ЯСНО.

Дівчинку помістили під особливий нагляд гінекологів, так як у неї підозрювали пухлину, а ультразвукове обстеження ще перед пологами вказало на дивне потовщення в черевній порожнині.

Коли дівчинці було три тижні, їй зробили операцію: між печінкою і ниркою хірурги виявили два плоди. Один з них важив 9,3 грама, інший – 14,2 грама, що відповідає приблизно восьмому і десятому тижні вагітності. У обох немовлят знайшли пуповину, з’єднану з животом дівчинки.

Судячи з усього, дівчинка була занадто мала, щоб зачати плід самостійно, тому вона була однією з трійнят. У міру розвитку плоду з незрозумілої причини два невеликих плоди були поглинені тілом третього. На той момент вони ще були здоровими і здатними до розвитку.

За всю історію сучасної медицини було всього 200 подібних випадків.

ЗакарпатПост