Закарпатським фотографам та відеооператорам прийдеться задекларувати неоподатковані доходи

В Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують, що фотографи та відеооператори, які отримують доходи від надання фото та відеопослуг та не зареєстровані підприємцями, мають задекларувати свої доходи.

Про це виданню zakarpatpost.netповідомили у Федерації роботодавців Закарпаття з посиланням на ДПС у Закарпатській області.

Деклараційна кампанія доходів, отриманих у 2020 році триватиме до 1травня. Громадянам, які отримали неоподатковані доходи,необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за2020 рік, а також сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб заставкою 18 % та військовий збір – 1,5 %.

Декларацію про майновий стан і доходи громадянам необхідноподавати до державної податкової інспекції за місцем своєї податковоїадреси. Подати декларацію можна особисто платником або уповноваженоюна це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описомвкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі здотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку,визначеному законодавством.

В ДПС області уточнили, що обов’язок декларувати доходи не виникатиме у тих фотографів та відеооператорів, які зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності.

ЗакарпатПост