Чому краплі в ніс при нежиті є небезпечними

У слизовій носа містяться природні імуноглобуліни, інтерферон, фагоцити і багато інших складових, які активно пригнічують дію вірусів, а самовільне використання препаратів нівелює цей процес, пише ГолосUA. Про це повідомила лікар Вікторія Савицька, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

За словами експерта, дуже поширеною помилкою багатьох людей є використання крапель від нежиті при перших же ознаках недуги.

«Причому, призначають пацієнти їх самі собі і тільки погіршують ситуацію та послаблюють захисні сили організму. Адже більшість спреїв і крапель якраз підсушують слизову. Таке лікування призначити може тільки фахівець і тільки тоді, коли вірус вже вразив організм», – каже лікарка.

Якщо мова не йде про небезпечний вірус, куди раціональніше скористатися народними засобами, запевнила фахівець. При цьому вона акцентувала на тому, що до лікаря так чи інакше навідатись варто, бо тільки фахівець може достовірно визначити, з якою недугою ви зіткнулися і як з ним ефективніше боротися.

На перших етапах прекрасно допоможуть краплі з цибульного соку, який є потужним природним антиоксидантом і знезаражувальним. Видавіть половинку цибулини через марлю, гарненько процідіть, щоб шматочки цибулі не потрапили на слизову і обов’язково спробуйте – важливо, щоб розчин не був сильно «сильним», інакше ризикуєте просто обпалити тканини.

«Ефективні також промивання розчином морської солі, розведеної в склянці теплої кип’яченої води», – радить експерт • Більше цікавого читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост