Дівчинка народилася з вагою 450 грамів і гнилими кишками

Лікарі сказали, що це викидень, а дитя вижило

Меланія народилася передчасно. Вона важила менше 450 грамів. Лікарі давали їй шанс на життя всього 50 відсотків, а пізніше з’ясувалося, що в неї ще й страшний діагноз – перфорований кишечник. Це – важке захворювання, при якому у стінці кишечника з’являються дірки. У медицині перфорацію кишечника ще називають проривом кишки, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Дитя з’явилося на світ на 24 тижні вагітності (у нормі вагітність триває 38 тижнів). Її мамі 39 років. Вона сказала, що перші проблеми в неї виникли ще на сьомому тижні.

Даніелла працює масажисткою, дещо в медицині розуміє, тож коли вона народила таку крихітну дитину, лікарі їй сказали, що це – викидень і нічого зробити не можна. Перед народженням Меланії у жінки почалася кровотеча, а потім – передчасні пологи. У Даніелли це не була перша вагітність, вона має п’ятирічну доньку.

«Потім мені повідомили, що навіть якщо дитина виживе, висока ймовірність, що у неї синдром Дауна. Я плакала. Ще на 20 тижні вагітності з’ясувалося, що малятко буде дуже маленьким, оскільки у мене було передлежання плаценти, – пояснила Даніелла. – Тоді ж повідомили, що головне, якщо я хочу зберегти дитя, дотягнути до 23 тижнів, тоді шансів на життя буде хоча б 50 відсотків».

Меланія народилася 27 лютого на 24 тижні та два дні.
Через дев’ять днів вона мала розмір руки і їй поставили страшний діагноз – некротизуючий ентероколіт, що означало, що її кишечник починає гнити.
«Донька виглядала жахливо. Весь живіт у неї почав чорніти, артеріальний тиск сильно впав», – сказала Данілла. –  Врятувати її могла тільки операція. Та Меланія була настільки крихітною, що лікарі не знали, що робити, як давати наркоз настільки малій дитині.

Меланію усе ж прооперували. Через кілька тижнів після операції батькам сказали, що у неї від інфекції почалося гниття.

«Вона була сірою, схожою на чужу дитину. Лежала у ліжечку, як мертва», – пригадує мати маленької.

Дитину довелося оперувати ще два рази. Але, врешті-решт, вона вижила.

«Я тримала її за руку і сльози нестримно лилися. Я боялася, що втрачу її», – пригадує Даніелла.

Після 130 днів перебування в реанімації дитину офіційно виписали 5 липня. Подія трапилася у Австралії.
«Коли я дізналася, що ми можемо відвезти її додому, у мене в животі закружляли метелики, – каже Даніелла. – Хоча, з іншого боку, було і страшно, як я справлятимуся з усім сама без допомоги лікарів.

На момент виписки Меланія важила 2 кілограми 700 грамів.

«Вона такий боєць, навіть при всьому, що пережила, залишалася позитивною. Тепер я просто дивлюся на неї і не можу повірити, через що вона пройшла. Меланія зараз міцна дитина, має здоровий вигляд і знає, що хоче», – наголошує щаслива мати • Цілу історію читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост