Хліб за 3 євро і вагончики для життя – українка поділилась досвідом переїзду в Норвегію

Дарина з чоловіком та двома дітьми живе в Норвегії. Жінка поділилась власним досвідом переїзду. Зізнається, що кілька років було важко і доводилось на всьому економити ⠀

“Мій чоловік переїхав спонтанно із 50 євро в кишені. При цьому 20 потратив на те, щоб дістатися до потрібної адреси. Жив спершу у бараку, за який платив 250 євро на місяць. Це вагон для перевезення товарів. Хтось здогадався в них вирізати вікно, оббити вагонкою, поставити опалення, 2 ліжка, міні кухню на 90 см. Ось такі вагони з’єднали по 20-30, з одного зробили загальний туалет і душ. І в 5 кв м жило по двоє чоловіків Їм навіть стояти одночасно було складно”, – каже Дарина, пише gazeta.ua

Перший похід в магазин мало не довів до інфаркту . Хліб коштував 3 євро, потім знайшли за 50 центів, м’ясо від 20 євро, а масло взагалі не могли знайти 4 місяці.

“Я переїхала через рік. У соціальних мережах я не була активна, у мене був профіль на Однокласниках і все. Про форуми не знала, знайомих тут майже не було. Переїхала в підвальне приміщення житлового будинку, а господарі, жили над нами. Витрачати гроші зароблені чоловіком, важкою фізичною працею на будівництві, було складно. Адже вперше з 16 років у мене не було роботи”, – каже жінка.

У перший рік Дарина зіштовхнулася з самотністю, відсутністю друзів, депресією і навіть була готова розлучитись із чоловіком.

“Потім я пішла на курси норвезької і життя набуло сенсу. Інфо вливалося в мене тонами і про все відразу. Так я пройшла адаптацію і почала вливатись в суспільство” – пригадує Дарина.

ЗакарпатПост