Цукор – це справжній наркотик. Лікарі пояснюють чому

Будь-який перероблений цукор так само створено для того, щоб вплинути на смак їжі і зробити несмачні продукти придатними для споживання.  Цукор – це справжній наркотик: що більше його з’їдаєш, тим більше хочеться і важче відмовитися, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Масштабне наукове дослідження вчених з Медичної школи Стенфордського університету і Університету Каліфорнії, США, метою якого була перевірка гіпотези про те, що надмірне вживання цукру може бути першою і незалежною причиною розвитку цукрового діабету, довели: вживання цукру дійсно впливає на ризик виникнення цукрового діабету 2 типу.

Виявляється, кожні 150 ккал їжі (приблизно шматок тістечка або йогурт), які перевищують нашу денну норму калорій, підвищують ризик розвитку цукрового діабету на 0,1%. А якщо кількість надмірних калорій отримані не просто з їжі, а саме з цукру – то вже ризик підвищується на 1,1%!

А тепер уявіть, що з кожним роком кількість «переїдених» цукрових калорій лише збільшується, свідченням чого є збільшення ваги.

Але цікаве ось що: така залежність зберігалася навіть у людей з нормальною масою тіла і достатнім рівнем фізичної активності.

Тобто, не варто себе втішати: якщо не маємо проблем з вагою та багато рухаємося, але при цьому їмо солодощі, нам все одно загрожує ризик цукрового діабету.

Але не підсолоджувати вдома чай не означає відмову від цукру, адже він міститься у більшості магазинних продуктів, тістечках, печиві, цукерках. Найкраще замінити цукор медом, який є дійсно корисним для організму. Він корисний, коли його додавати не в узвар, а теплу або холодну воду.

Отже, виключивши з раціону сіль та цукор, ви відчуєте справжній смак їжі. Тоді у вас відпаде потреба вживати, наприклад, м’ясо, яке без приправ буде гидким на смак, або сир, для виготовлення якого потрібно використати величезну кількість солі, або десерти з борошна, які теж є неймовірно шкідливими та ще й сприяють ожирінню та закупореною судин • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост