Чай і кава є найрозповсюдженішими легалізованими наркотиками у світі

Кофеїн, що міститься у цих продуктах, підвищує кров’яний тиск і знижує тонус серцевого м’яза. Ну, кава зрозуміло. А чай чому, спитаєте ви? Справа в тому, що кофеїн є і в чаї, у тому числі пакетному. Немає його лише у трав’яних напоях, які найкраще збирати самотужки, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Кофеїн є найрозповсюдженішим наркотиком у світі, легалізованим психостимулятором. Саме тому чай та кава дають людині ілюзію енергійності, бадьорості. Та залежність від кофеїну постійно зростає і після чашки кави багатьом хочеться потім ще одну і ще одну, аби відчути себе біль-менш адекватно. Після відмови від кави завжди буде боліти голова, самопочуття буде дуже некомфортним, в’ялим, сонним.  Адже кава та чай містять кофеїн, який є високотоксичним і організм починає це виводити, очищатися. Тому якщо витримати кілька днів і не піддатися спокусі знову напитися кави, усе це мине. У такі дні краще пити більше води, рухатися і відпочивати, дати собі час по-справжньому зупинитися. Кофеїнова залежність така ж сама залежність, як від героїну,  кокаїну та інших наркотиків. Скільки ж людей мають таку залежність, але мало хто хоче відкрити очі на те, що кава та чай – це справжні наркотики. І залежність ця дуже складна та серйозна.  Люди, які мають таку залежність, звісно, запевняють, що вони себе контролюють, що знають, що роблять, що їм це подобається…. Тобто, буде сотня відмовок, аби виправдати свою залежність і продовжувати жити у звичному ритмі і нічого в житті не змінювати. Та насправді що сіль, що цукор, що кофеїн – усе це наркотики, до яких люди настільки звикли, що готові терпіти біль, хвороби та навіть помирати, аби лишень не відмовлятись від них.  Тим більше, що у суспільстві це вважається нормальним. Хоча інші наркотичні залежності засуджуються, та на ці навіть ніхто не звертає уваги і не хоче усвідомлювати той факт, що сам є залежним.

Цікаво, що згідно з дослідженнями вчених, надмірне споживання кави (більше восьми чашок у день) пов’язують із підвищенням ризику раку грудей (до настання менопаузи), остеохондрозу, артриту, інсульту та серцевої аритмії • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост