Дружина відмовлялася спати з чоловіком у одному ліжку, бо з його ніг відпадають пальці

Кажуть, що коронавірус страшний… але ж раніше його не було і люди хворіли не менш страшними захворюваннями. Цей чоловік три роки тому він захворів грипом. Він закінчився пневмонією та сепсисом, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Симон Чарльзворт мешкає у Британії.

Незважаючи на те, що він вижив, кошмар 61-річного чоловіка тоді тільки розпочався – йому зараз доводилося спостерігати, як пальці ніг чорніють і один за одним відвалюються.

Його 35-річна дружина Керолайн, відмовилася спати з ним в одному ліжку, бо боїться, що  прокинеться з відірваним пальцем під ковдрою, пише газета The Sun.

«Один із пальців почав відвалюватись, коли я мив руки антисептичним лоськоном, інший у ліжку, ще один під душем. Ви можете собі уявити, як вранці хочете надягати шкарпетки і думаєте: «Я впевнений, що вчора там був палець ноги», – розповідає Симон.

Чоловік у 2018 році через грип опинився в лікарні. Він провів 10 днів у індукованій комі та ще чотири тижні в реанімації до повернення додому.

«Я прокинувся одного ранку і відчув, що захворів. Думав, що прийму душ і мені стане краще… Та цього не трапилось. Незабаром прийшла додому дружина і застала мене практично без свідомості на ліжку у кімнаті», – пригадав він.

Симон додав, що з цього моменту пам’ятає лише «шматочки» того, що відбувалося. Наприклад, як дружина допомагала йому спускатися вниз, викликала швидку допомогу, і той момент, коли  лікарі сказали йому, що його потрібно ввести в кому.

Вийшовши з коми, чоловік зізнався, що перше, що згадав, – це жахливий стан пальців ніг, які почорніли.

«Я пам’ятаю, як дивився вниз на ноги і дивувався, чому хтось наклав на них чорні пальці. У якийсь момент, коли я перебував у комі, у мене впав артеріальний тиск, і медики дали мені  ліки, щоб швидко його підвищити. Але цим самим підштовхувала кров до органів, коли голодували кінцівки – це в основному як страждання від обмороження, – наголосив Симон. – Підошви і п’ятки моїх ніг відірвались від внутрішнього шару м’якої шкіри. Я твердо вирішив встати і піти якомога швидше – незважаючи на біль, який він відчував у ногах. Останні 10 днів у лікарні я перебував у відділенні і не отримував лікування, окрім знеболюючих та фізіотерапії. Я виписався, оскільки, здавалося, немає причин для того, щоб я  займав ліжко».

Після виписки чоловік зізнався, що дружина Кароліна протягом перших двох місяців вдома повинна була поводитися з ним «майже як з дитиною». Його перший чорний палець відлетів через чотири місяці після повернення додому.

«Насправді відпадання не було болісним. Раніше я приймав душ щодня, а потім обприскував всі пальці ніг антисептиком, щоб спробувати зупинити будь-які інфекції. Палець ноги відірвався, коли я натирав його маззю. Це було шоком більше, ніж будь-що інше. Незважаючи на те, що пальці ніг були у жахливому стані, я все ще не очікував, що цього станеться», – з болем пригадав Симон.

Останній з його 10 пальців на ногах відпав приблизно через 18 місяців у грудні 2019 року.

«Мені запропонували ампутацію ніг, але я не хотів цього, оскільки знав, що це справді заважатиме моїй здатності ходити. Бувають випадки, коли я хотів би, щоб не вийшов з коми. Я почувається ізольованим і самотнім у боротьбі зі своїм травматичним станом», – розповів чоловік. Цього місяця йому було призначено провести корекційну операцію на ногах, але через пандемію, операцію відтермінували • Більше цікавих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост