Після 33-ї спроби чоловік нарешті закінчив 10 клас

Зараз йому 51 рік і він дуже щасливий, що після 33 невдалих спроб нарешті перейшов у 11 клас. Він дуже сподівається, що подальше його навчання стане більш результативним, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У той час як діти у всьому світі, перейшовши на онлайн-навчання, впадають у відчай, є один школяр, який вдячний цьому. Через нові правила, які дозволили школам перевести усіх десятикласників у 11-й клас без іспитів, Мохаммад Нооруддін не залишився на другий рік вперше за останні три десятиліття.

Випадки, коли дітей залишають вчитися на другий рік, трапляються у всьому світі не настільки вже й рідко. Зазвичай у всьому винні погані оцінки або помста однокласників, проте у випадку з Мохаммадом все набагато складніше — він завалював обов’язкові підсумкові іспити з 1987 року.

Чоловік народився у 1969 році, завжди був досить розумним і до свого 18-річчя без особливих складнощів дістався до 10-го класу, але провалив іспит. Йому довелося пройти програму знову, а потім знову і знову…

Але час ішов і школяр зрозумів, що завжди сидіти на шиї у батьків не зможе. Тому влаштувався на роботу охоронцем. Щоправда, не без труднощів. Адже роботодавець зажадав від нього довідку про закінчення школи. Після довгих пояснень мешканець Індії усе ж умовив підприємця взяти його на роботу. Тоді він пообіцяв, що одразу після закінчення 10 класу принесе її. Це було у 1989 році. У 2020 він таки приніс. Увесь цей час він не міг скласти іспит із англійської.

«Я досі працюю охоронцем і отримую зарплату у сім тисяч рупій, у мене вже четверо дітей», — розповів він. – Я дуже погано говорю англійською, ніхто не може мені її гарно пояснити. Я працюю за підтримки брата і сестри, але все одно не можу здати її ось уже 33 роки».

Зараз щасливий Мохаммад має намір завершити ще й 11 клас і піти разом з випускниками на випускний. Після цього нарешті хоче змінити роботу на більш оплачувану і розпочати нове життя • Більше цікавих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост