Ремонт площі Петефі в Ужгороді обіцяють завершити до кінця року. Чому призупинили роботи

Ремонт площі Петефі в Ужгороді мають, за умови повного фінансування, завершити до кінця 2021 року. Про це кореспондентам Суспільного повідомив директор департаменту міського господарства Володимир Бабидорич.

Нагадаємо, площу почали робити з 2017 року. Другий етап капітального ремонту дороги там стартував 30 квітня 2020 року. Тоді, за словами спеціаліста відділу технагляду міської ради Ігоря Лаби, роботи на ділянці між перехрестями з вулицями Капушанською та Швабською мали завершити за два місяці. Загалом другий етап капітального ремонту, на який передбачили 20 мільйонів гривень, повинен був закінчитися впродовж 2020 року, повідомляє Суспільне.

На ділянці між перехрестями з вулицею Капушанською і Швабською роботи почали 30 квітня 2020 року. Тоді, за словами спеціаліста відділу технагляду міської ради Ігоря Лаби, ремонт мали закінчити впродовж року. Ужгородка Ліда Тєляєва майже щодня проходить цією частиною площі Петефі.

“У мене тут дочка навчається у школі мистецтв. А син вчиться трохи далі, але тут проходимо. Ну, це жахливо, небезпечно. Не перейти. Дитину одну не залишиш, не пустиш, бо переживаєш, як виїжджатимуть машини”, — розповідає ужгородка Ліда Тєляєва.

Сквер на площі Петефі також почали роботи наприкінці минулої весни. Ремонт, за словами директора департаменту міського господарства Володимира Бабидорича, згідно з договором коштував 3 млн 900 тисяч гривень. За ці гроші у сквері переклали бруківку, яка вже була там до цього, поставили нову, а також розмістили лавиці, смітники й ліхтарі.

Ужгородка Галина Радовецька розповіла: “Усім нам хочеться, щоб це будівництво завершилося. Знаєте, у нашій країні ми раді, що все одно потрохи воно робиться. Але особливо я помічаю (навіть не як пішохід), а як водій, то мені не вистачає от цієї проїжджої частини на Петефі. Цей місяць-два там постійні затори через те, що вони не можуть вчасно доробити от ту частину. Ми всі хочемо, щоб у місті робилося все швидше і якісніше”.

“Хороший ремонт. Правда можна було трохи скоріше. Якісно зроблено, красиво. Думаю, найближчим часом це вже буде красиво все завершено”, — говорить ужгородець Артем.

Вартість цієї ділянки — 12 млн 400 тисяч гривень, — повідомив Володимир Бабидорич. Роботи там, а також у сквері завершили. Торік спеціаліст відділу технагляду міськради Ігор Лаба повідомляв, що капремонт усієї площі закінчиться у кінці 2020-го. Володимир Бабидорич на питання, чому зараз не проводять роботи на ділянці між перехрестям Капушанської та Швабської, відповідає: “В кінці минулого року було закрито проєкт, розірвано договір із виконавчою компанією у зв’язку з тим, що йде процедура корегування проєкту. Адже у мережах були виявлені додаткові й роботи, й мережі, які не були в проєктно-кошторисній документації. Після корегування проєкту реконструкції будуть знову проведені торги. Відповідно компанія, яка виграє торги, і закінчить ці роботи”.

Роботи на Петефі, за словами Бабидорича, мають завершити до кінця 2021 року. Це 5-й рік, відколи площу почали ремонтувати.

ЗакарпатПост