Як закарпатцям дізнатися, що телефон прослуховують

Справді прослуховувати телефон можна. Існує багато програм. які достатньо скачати. У кожному телефоні є підтримка таких систем. Це може робити не лише мобільний оператор, але й будь-хто, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Сама прослушка через мобільний телефон здійснюється шляхом вписування певного номера в спеціальну програму. Розвідувальний дзвінок можна здійснити в будь-який момент. Для цього на спостережуваний телефон проводиться дзвінок з заданого номера, при цьому звуку виклику не буде. У цей момент на телефоні включається мікрофон, і вся інформація з нього в реальному часі буде чутна на розвідувальному телефоні, як при звичайній розмові. Як тільки власник спостережуваного телефону натисне будь-яку клавішу, розвідувальний дзвінок закінчиться. Програма для прослуховування мобільного телефону встановлюється за допомогою всього одного фізичного контакту з телефоном власника, а подальше управління всіма параметрами програми можливо здійснювати дистанційно.

Ревнива дружина може запросто таким скористатися. Однак таким можуть скористатися і зловмисники, бізнес-конкуренти, щоб дізнатися якусь службову таємницю, або просто шахраї, якщо ви їх маєте чим зацікавити.

 Отже, декілька порад. Як дізнатися, що телефон прослуховується?

Якщо в роботі гаджета виникають незрозумілі збої, то є всі підстави вважати, що смартфон прослуховується. Існує п’ять найбільш поширених ознак прослуховування телефону:

1. Незвична робота екрану. Якщо екран мобільного блимає, не гасне при блокуванні, то це може свідчити про наявність шкідливої ​​програми. У деяких випадках такі симптоми можуть з’являтися і при проблемах з програмним забезпеченням, або іншими несправностями самого гаджета.

 2.   Шум у слухавці. Шум під час мобільної розмови – один з найбільш надійних ознак прослуховування гаджета. Шум може бути в формі віддаленого тріску, шипіння або глухого булькання. Такі звуки зазвичай дуже очевидні і на них відразу звертає увагу користувач.

3.    Постійний перегрів телефону. Перегрів гаджета допускається при інтенсивній роботі зі складними додатками, при тривалих телефонних розмовах, при наявності великої кількості «сміття».

4.    Довге з’єднання. Затримка в з’єднанні або закінченні дзвінка говорить про те, що на телефоні з’явилося шкідливе ПО, яке записує розмови. Якщо ж телефон сильно нагрівається в режимі спокою, то це може свідчити про фонову роботу шпигунських програм.

5.    Неадекватна витрата трафіку Інтернету. Якщо Ви помітили, що звичайної кількості мобільного Інтернету перестало вистачати, а частота його використання не змінилася – настав час перевірити гаджет на прослуховування. У смартфоні може бути заховане шкідливе ПО, яке і користується мегабайтами. Є ще й інші нюанси, які можуть свідчити про його прослуховування. Наприклад, швидка розрядка акумулятора, самостійне включення/виключення пристрою і подібні. Але ці ж симптоми можуть бути обумовлені неполадками самого телефону • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост