Максим Степанов – уже колишній міністр охорони здоров’я

Рада відправила у відставку очільника МОЗ. Подання на його звільнення надійшло від прем’єра.

Верховна Рада на позачерговому засіданні 18 травня підтримала звільнення міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Подання про його звільнення за кілька дні до цього надійшло до парламенту від прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Таке рішення підтримали 292 народні депутати, повідомляє hromadske.ua

Подання про відставку Степанова до Верховної Ради України надійшла 18 травня. Профільний комітет вирішив не підтримувати його звільнення.

Під час обговорення звільнення очільника МОЗ Шмигаль заявив, що Степанов провалив завдання від уряду та президента про забезпечення українців необхідною кількістю вакцин.

Степанов під час свого виступу у Раді визнав, що Україна почала вакцинацію на два місяці пізніше, ніж інші країни. Водночас каже, що вакцин виявилося достатньо, «хоча не все ідеально».

Також Степанов заявив, що має інформацію про ще одну з причин його звільнення. Мовляв, міністр «сильно активно» вибивав підвищення зарплати лікарям.

Як повідомляли два наші співрозмовники із фракції монобільшості, замінити Степанова на посаді міністра охорони здоров’я може чинний заступник Степанова Віктор Ляшко. Згодом це підтвердили й представники монобільшості в етерах телеканалів. Сам Ляшко раніше відмовлявся коментувати інформацію про своє можливе призначення очільником МОЗ.