Закарпатець побив знайомого, а потім підпалив його

Після застілля 38-річний раніше судимий мешканець Великоберезнянщини познущався зі свого односельця і скоїв замах на його вбивство.

Подія сталася 2 квітня 2020 року, але суд крапку у справі поставив днями, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

А того вечора приблизно о 21 годині під час розпивання алкоголю між чоловіками сталася суперечка, яка переросла у бійку і мало не закінчилась фатально.

Як зазначено у Єдиному державному реєстрі судових рішень, винуватець наніс один удар затиснутою в кулак рукою в область голови своєї жертви , спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді забою головного мозку важкого ступеню та гематоми головного мозку.

«На подвір’ї чоловік  збив гостя з ніг та облив його легкозаймистою речовиною. Опісля, продовжуючи свій намір на вбивство потерпілого, він відніс пляшку до будинку, повернувся до збитого чоловіка, витягнув у нього з кишені сірники та підпалив речовину залишивши потерпілого в такому стані. Чоловіку вдалось самостійно погасити палаючий одяг», – зазначили у прокуратурі Закарпатської області.

Свою провину чоловік не визнав і ось що сказав на суді:

«Того дня ми вирішили із братом розслабитися, випили по 50 грамів самогону, який придбав брат. Десь об 11 годині зателефонував Василь (імена з етичних міркувань замінено)  і покликав випити, мовляв, їде на заробітки. Ми із братом далі відпочивали, випили пляшку 0,5 літра на двох  та займалися роботою. Потім я зателефонував другу і він привіз свинячу голову, ніжки і нутрощі, сире м`ясо. Ми собі трохи насмажили, а решту сховали на холодець. Василь прийшов десь о 19 – 20 годині, був п’яний. Брат пішов у сарай. Ми з Василем випили. Потім я відчув запах бензину, світла не було, запах був від Василя.  Я дав йому майку і куртку,  щоб переодягнувся. Відтак прийшов брат і ми почали пити утрьох.  Потім ми з Василем пішли руки жати, займатися армреслінгом. Він дав мені ляпас, я йому також дав. Потім він вдарив мене в груди , я відповів. Після цього ми вийшли із-за столу і знову дали один одному по ляпасу.  Брат почав нас зупиняти. Ми знову випили. Василь сів на ліжко і  забруднив його (відбулося сечовиділення). Через це я вигнав його і він пішки пішов додому.  Ми з братом допили пляшку, вимкнули телевізор і лягли спати. Було 22-23 години. Відтак я заснув, а потім почув стукіт у двері. Це була поліція. Я від чинив. Зайшло 10-12 правоохоронців.  Вони наказали одягнутися і йти з ними. Пояснили, що я спалив йогось і ця людина тепер в Ужгороді.

Сам же потерпілий пояснив, що того дня передзвонив Юрію, що прийде за флексом, який він раніше йому давав у користування. Коли прийшов , той запропонував пригоститися. Із дому ішов у чистому одязі і запаху він бензину не мав.  Пробув він у Юрія 5 – 8 годин. Вони розмовляли на рахунок роботи.

«Юрій запропонував жати руки, після чого ми сіли за стіл, але він розсипався. Після цього ми почали розбиратися, чому стіл поламаний. Юрій розсердився і вдарив два рази, після другого удару по голові впав, втратив свідомість. Далі нічого не пам`ятаю, – зізнався він. – Прийшов до тями на дворі, був у обгорілій кофті і без чобіт. Додому дійшов самостійно. Дорогою відчував шум у голові, був у шоковому стані, ноги почали пекти. Вдома мій стан погіршився. На ліжку Юрія я не лежав і потребу там не справляв. Коли ми їли, я бачив у нього пляшку з бензином. Вдома мене зустріла мати і я їй одразу сказав, хто мене побив. Штани, ноги, шия у мене були попалені. На тілі були синці і садна. Мама викликала швидку допомогу та поліцію. Я лікувався уу обласній клінічній лікарні, переніс  дві операції на голові, мені присвоєно ІІ групу інвалідності, зараз голова сильно болить і постійно паморочиться».

Отже, суд визнав Юрія винним у замаху на умисне вбивство і виніс йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі • Більше унікальних життєвих історій читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост