АНОНС. Чому в Ужгороді вкрали в людей річку

Такого на Закарпатті не було ще ніколи! У краї з найчистішими в Україні ріками посеред літа заборонили  купатися! Таке рішення прийняла Ужгородська міська рада. Просто не вкладається в голову! –  пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«У нас є багато басейнів, де можна купатися цивілізовано і з дотриманням всіх заходів безпеки. І там фактично унеможливлюється настання нещасного випадку», — сказав міський голова столиці Закарпаття.

 За його словами, в Ужгороді немає жодного облаштованого місця для купання. Цікаво, а з чиєї це провини? Саме міська рада повинна потурбуватися про пляжі, та цього ніхто не зробив…. І вже не перший рік. Тому ужгородці купаються дикарями, дехто навіть цілий рік, навіть у найбільш люті зимові морози. Адже саме вода з природних водойм дає сили, оздоровлює, загартовує організм. Не та, що тече вдома з-під крана, не з басейнів, а з річок, озер, ставків, природна, жива. Та до теми хлорованої надзвичайно шкідливої  води ми повернемося пізніше.

У невеликому курортному селі Шаян є озеро, що називається Силоамська купальня. І там власник, аби вберегтися від нещасних випадків, зумів облаштувати рятувальну службу. А чому цього досі не зроблено в Ужгороді, адже мова де не про одного підприємця, а про ціле місто…. Та й не просто місто, а обласний центр. Так дбають про містян? А що скажуть туристи, які підуть купатися в Уж і їх за це оштрафують? Та це буде ганьба на всю Україну!

Утім у мерії аргументують своє рішення тим, що нібито в цьому році на Ужі потонуло багато людей і так, мовляв, дбають про безпеку ужгородців. Та, по-перше, випадків небагато, по-друге, тонули в Ужі, але не в Ужгороді, а вверх по течії у селах, а по-третє, в самому Ужгороді у більшості місць вода така, що в ній хіба що полежати можна, а не поплавати. Якщо вже чиновники так занепокоєні безпекою містян, то чому не облаштують нормальні пляжі в мілководді, аби ужгородці протягом літа хоч трохи могли оздоровитись? • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост