В Україні продаватимуть марихуану в аптеках: у чому плюси й мінуси легалізації канабісу

Дискусії навколо легалізації медичного канабісу точаться вже не перший рік. Її прихильники нагадують про два мільйони хворих, яким потрібне ефективне знеболювальне. Противники ж заявляють про загрозливу небезпеку – мовляв, Україна перетвориться на країну наркоманів.

OBOZREVATEL розібрався в перевагах і небезпеках декриміналізації марихуани.Що потрібно знати про медичний канабіс

Медичний канабіс – важливий засіб для людей, які страждають від постійних болів. Це і онкологія, і СНІД, і епілепсія. Зараз тих, кому марихуана може полегшити перебіг захворювання, в нашій країні близько 2 мільйонів.

Основна діюча речовина – канабідіол (CBD). Результати наукових досліджень показують, що рослинні препарати з CBD ефективно долають різні типи болю, підвищують апетит, допомагають подолати депресивні стани, стримують напади епілепсії.Відео дняPlay Video

В Україні хочуть легалізувати медичний канабіс

Але не слід плутати медичний канабіс з марихуаною, в якій переважає вміст тетрагідроканабінолу (THC). Вона має психотропні властивості, які можуть викликати побічні ефекти та відчуття “кайфу”. Саме таку “траву” вживають, щоб розважитися. Про її легалізацію в Україні поки що не йдеться.

Чи викликає канабіс звикання? Лікарі стверджують, що марихуана не викликає фізичної залежності. Медичний канабіс посідає лише 11 місце за рівнем завдавання шкоди організму людини. Тоді як алкоголь – п’яте місце, а нікотин у тютюні – дев’яте.Рада розробила законопроєкт – про що він?

Нова хвиля обговорення почалася після того, як Верховна Рада розробила законопроєкт №5596. Згідно з документом, марихуану планують легалізувати тільки для медичних цілей – продавати всім підряд її не будуть. Побоювання українців, що країна перетвориться на масовий “наркопритон”, хибне.

ЗакарпатПост