Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованих

Двох працівників, які травмувалися на Перечинському лісохімкомбінаті, виписали з лікарні. Про це Суспільному повідомила виконувачка обов’язків головного лікаря Світлана Селебинка. За її словами, зараз вирішують питання щодо виписки ще двох працівників.

Нагадаємо, на Перечинському лісохімкомбінаті 12 липня близько 11-ї 5 людей отруїлися чадним газом. Одна людина померла, четверо були госпіталізовані до лікарні.Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованихСуспільне Закарпаття

Який стан травмованих працівників

Смерть чоловіка медики зафіксували на місці події. Двох людей доправили до приймального відділення терапевтичного корпусу Перечинської лікарні, інших двох — у хірургічне відділення, — розповіла виконувачка обов’язків головного лікаря Світлана Селебинка. За її словами, всі четверо були при свідомості. Їхній стан наразі — задовільний.

“Їм була надана відповідна допомога. Інфузійна терапія. Один виписався під вечір відразу вчора у зв’язку з тим, що стан його був задовільний. Сьогодні виписали ще одного пацієнта з приймального відділення. І сьогодні вирішується ще питання зараз про виписку ще двох пацієнтів”, — розповіла Світлана Селебинка.Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованихСуспільне Закарпаття

Що кажуть в управлінні держпраці

Отруєння чадним газом сталося під час роботи з обладнанням, — каже начальник управління держпраці у Закарпатській області.

“Сьогодні зранку, 13 липня, підприємством направлено до нашого управління повідомлення за встановленою формою щодо травмування 5 осіб. У тому числі 1 смертельний — це апаратник піролізу, який проводив роботи на реторді й отруївся парами газу, — так зазначено в повідомленні. Четверо працівників — це і директор по виробництву, майстер зміни, знову ж таки й апаратники — колеги потерпілого — надавали йому допомогу. І на підставі цього повідомлення, яке надала створена комісія з спеціального розслідування нещасного випадку”, — розповів Богдан Дорош.

За його словами, всі ці працівники були офіційно влаштовані, їм передбачена виплата, але не підприємством, а фондом соціального страхування.Отруєння газом на лісохімкомбінаті на Закарпатті: у якому стані четверо травмованихСуспільне Закарпаття

У поліції відкрили кримінальне провадження

Речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан повідомила, правоохоронці встановлюють обставини загибелі на підприємстві 38-річного чоловіка.

“За цим фактом у поліції відкрили кримінальне провадження. Йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою. І відповідно до санкції цієї статті, винним може загрожувати до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Поліцейські зараз здійснюють по цій справі досудове розслідування і вже в рамках цього провадження будуть встановлені всі об’єктивні обставини даної події”, — повідомила Ганна Дан.

За словами керівника лісохімкомбінату Олега Лебедєва, наразі на підприємстві проводять службову перевірку.

https://youtube.com/watch?v=kXgYeK80Jb8%3Fenablejsapi%3D1

 ЗакарпатПост