АНОНС. Крім фруктів у морозиві шкідливе все. Солодка небезпека: у чому шкода морозива у спеку

Ще половина літа попереду, і у спекотні дні зазвичай хочеться холодного. І наш наступний матеріал про… морозиво, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Ми з’ясували: їсти у спеку жирне морозиво категорично не можна. Бо це – калорійна бомба, яка принесе лише миттєве охолодження вашого організму. Крім зайвих кіло, морозивом, виявляється, можна навіть отруїтися. Якщо воно розтануло, а потім знову заморожується, то в ньому дуже стрімко розмножуються мікроорганізми. Тому звертайте увагу на зовнішній вигляд упаковки. Не вірте напису “пломбір”. Завжди перевіряйте склад. І звертайте увагу на ціну. За 8 гривень купити якісний продукт просто неможливо.

Журналістка “5 каналу” Олена Рибінська має ще більше порад, які вона зібрала в сюжеті для “Підсумків тижня”. І ми дуже заздримо їй, бо вона побувала на заводі, який виготовляє морозиво. Тож подивіться, що ви їсте.

“Зараз такий період, бо можна їсти морозиво, бо дуже жарко. Моє улюблене – з різних кольорів, полуничне, чорничне і молочне. Я таке люблю”, – говорить маленька Варвара.

Варвара із морозивом у руці поспішає на пляж, до води. Спека дається взнаки. Тож головна солодка страва літа – морозиво – нині як рятівник.

“Я б могла його їсти цілий день. Не дозволяють, можна якщо дуже жарко, одне морозиво в день”, – каже дівчинка.

Та не всі батьки відразу знаходять ідеальну марку морозива для своїх дітей. Киянці Олені довелося побачити неочікуване там, де мало бути морозиво.

Олена розповідає: “Купили морозиво. Повинно було бути білого кольору, а воно було наполовину зеленого. Відкрили упаковку – не дуже воно гарне, і не захотілося навіть вживати”.

Відтоді Олена прискіпливіше обирає продукт для дитини: вивчає інгредієнти та оцінює зовнішній вигляд. На цьому акцентують і технологи.

“Звертати треба увагу на склад продукту, інгридієнти у складі, на форму дивитися, морозиво в стаканчику, конусне в ріжку чи брикет прямокутний повинне мати форму чітку. Якщо форма морозива м’яка, це може свідчити про недотримання умов зберігання. Тверда і дуже тверда, але деформована – то може свідчити, що розморожувалося і заморожувалося. Ризики розвитку патогенної мікрофлори”, – розповідає Анастасія Парубок, головна технологиня заводу з виробництва морозива • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост