Акваланг, телефон та гумова жінка: закарпатець розповів що шукає і що знаходить на смітниках

 

Як розповів газеті ЯСНО один із місцевих любителів поритись у смітті, копирсання у відходах – це, як рулетка, тільки безпрограшна, бо, нічого не вкладаючи, завжди можна щось отримати.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

«Я можу спокійно вдень підійти і пошукати щось у смітнику. Ввечері для цього потрібен ліхтарик, а також гак. Якщо ліхтарика немає – погано, – запевнив він. – Також у смітті є сезонність. Найбільше хорошої їжі можна знайти після Різдва, Великодня та Нового року, найбільше одягу, побутових речей – саме перед цими святами, коли люди роблять велике прибирання і багато зайвого викидають.  Буває ще й таке, що викидають майже одночасно один тип речей, наприклад, килими. Ти йдеш по вулиці і бачиш на смітнику килим лежить. Проходиш кілька метрів до іншого будинку, а там ще один – і так по всьому району. Колись був такий період, що люди масово викидали радянські телевізори. Не знаю, що на це впливає, може, космос.»

За словами чоловіка, який представився Василем, із найдивнішого, що йому вдалося знаходити на смітниках, – це акваланг. Знаходив також гроші та робочий мобільний телефон. А ще – гумову жінку.

«Тепер вона живе зі мною. Я навіть ім’я їй дав – Наташа, називаю її своєю дружиною!», – усміхається він.

Василю років 60, каже, що з дому вигнала дружина, бо дуже пив. Зараз переконує, що не вживає… живе у друга в халупці, яку й хатою назвати важко, однак радий, що той прихистив, бо ж ночує не на вулиці. Чоловік не працює, каже, що інвалід з дитинства і переконує, що смітник дозволяє йому не померти з голоду.

«Я тут і харчуюся, і одягаюся, і заробляю!», – наголошує він.

І таких, як Василь, на жаль… дуже багато. Хто б міг подумати ще кільканадцять років тому, що в Ужгороді з’явиться ціла група людей, яка житиме за рахунок чужого сміття… • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост