Закарпатці так святкували Великдень, що затіяли бійку вилами та сокирою

На Іршавщині святкування цієї весни Великодня закінчилося кримінальними розбірками.

При цьому учасники бійки всі були п’яними і замість того, щоб славити воскреслого Спасителя людства, пустили в хід не тільки кулаки, але й озброїлися палками, вилами та сокирами.

Певно, забули, що говорив Христос, що коли хтось тебе вдарить у одну щоку – підстав іншу. Та закарпатці хоч і видають із себе надто побожних, часто в душах мають не християнські цінності, а зло. Тим більше, що відзначення релігійних свят у краї чомусь мало в кого обходиться без оковитої….

А це – дуже погано, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Отже, того дня з’ясовували стосунки дві компанії. Імена дійових осіб із етичних міркувань замінено. Приблизно о 20 годині вечора один із чоловіків узяв сокиру і почав бити нею іншого по голові, спричинивши йому тілесні ушкодження у вигляді ран, забою головного мозку, множинних переломів тім`яних кісток зі зміщенням. Інший дерев’яною палкою побив неповнолітню дівчину. Ще один узяв вили і почав ними бити односельця, ушкодивши йому легені. Четвертий ударив іншого дерев’яним предметом по голові. І це все – в межах однієї компанії.

 Як же свої дії молодики пояснили у суді?

Далі цитуємо їхні свідчення з Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Того дня я вдома святкував Пасху, вживав спиртне. Почувши шум з вулиці, вийшов з будинку. Вже було темно, але я бачив, що перед хатою  бійка між моїми чотирма родичами та двома сусідами. Я був п’яним і  не знав, що сталося, але хотів допомогти рідним. Через це підійшов до Василя та тричі вдарив його по голові сокирою, яку тримав у руці», – розповів один із них і додав, що просив вибачення у потерпілого, заподіяну шкоду відшкодував у повному обсязі.

«Я відзначав великдень у Івана, – запевнив інший. – Ми всі були п’яними. Приблизно о 20 годині почувся шум із вулиці. Ми взяли дерев’яні палки і пішли битися».

« Коли я вийшов на вулицю, почув сварку сусідів та бачив якусь бійку. Хто саме бився точно не пам`ятаю, оскільки був сильно напідпитку та було темно. Я взяв в руки дерев`яну палицю, якою наніс один удар в область стегна дівчині, а потім цією ж палкою вдарив двох чоловіків. Ніяких причин битися не було, ми втрутилися у конфлікт, що виник між сусідами, оскільки були у стані сп`яніння», – зізнався третій.

«Того вечора сусіди сварилися та билися через поведінку дітей. Пам`ятаю, що мене вдарив Петро, хтось раніше побив мого брата. На вулиці вже стояли і мої родичі, і сусіди. Я взяв палку і почав бити сусідів», – наголосив четвертий.

«Я прийшов у гості до тещі і ми погостилися, – заявив п’ятий. – Всі вживали спиртне. Коли стемніло, почувши з вулиці крики, вибігли, щоб подивитися що сталося. Хтось казав, що сусіди б`ються. Там ще було багато людей, які сварилися та билися. Тоді він взяв у руки вили та наніс ними по декілька ударів по різним частинам тіла  Петрові та Дмитрові».

А ось що розповіли потерпілі.

«Я йшов у гості до родичів. Проходячи біля будинку обвинувачених побачив свого тестя, на якому були  сліди крові. В цей час з будинку вибіг Степан. Він, тримаючи в руках вили, безпричинно напав на мене. Утім мені вдалося вихопити їх від нього. Та за мить на мене напали інші. Мирон хотів нанести удар сокирою, але мені вдалося відвернутися. Володимир, Юрій, Степан та Роман почали гатити по мені палками та вилами по різним частинам тіла. Після цього прийшов його брат. Та його також почали бити. Я бачив, як Степан наносив удари сокирою», – зізнався один із них.

«Того дня я гостював у кума. Встиг тільки сісти за стіл, які з вулиці почулися крики. Хтось сказав, що там  бійка. Я вийшов, аби подивитися, що трапилося. Фактично нічого не встиг побачити, оскільки мене хтось ударив по голові дерев`яною палкою, від чого я втратив свідомість. Прийшов до тями у кареті швидкої допомоги. Однак пізніше обвинувачені вибачилися і я їм пробачив, ніяких претензій до них не маю», – наголосив другий.

«Я був удома. Раптом до мене прибігли знайомі і сказали, що брата побили. Я одразу побіг до братового тестя, аби дізнатися, що сталося. Мені сказали, що всі пішли у табір. Коли добіг туди, побачив, що брат лежить на землі, а четверо чоловіків наносять йому побої. Коли вони мене побачили, відійшли від брата і кинулися на мене.  Я відчув удар по голові. Коли повернувся, побачив Романа, який замахувався на мене сокирою. Після цього я втратив свідомість. Прийшов до тями тільки в лікарні. З обвинуваченими примирився та вибачив їх», – заявив третій. Тож суд визнав усіх причетних до бійки винними і засудив того, що розмахував сокирою і сильно травмував чоловіка до п’яти років позбавлення волі. Іншим обрав більш лояльні покарання – по одному року іспитового строку, тобто умовного покарання  • Більше унікальних життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост