Пацієнтці відрізали груди без її згоди, буде судитися

Харків’янка після невеликої операції прокинулася без молочної залози. Жінка стверджує, що вона не давала на це згоду, й тепер вимагає від лікарні 5 мільйонів гривень, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Про інцидент жінка розповіла телеканалу Україна24.

Харків’янці Олені Кармановій три роки тому у одній із лікарень міста повідомили, що у неї підозрюють злоякісну пухлину молочної залози. Після того жінці порадили погоджуватися на невелике хірургічне втручання. Вирізати особливо нічого не треба було, оскільки пухлину ще не підтвердили. Лікарі мали намір взяти лише невеликий зразок тканини молочної залози, щоб потім дослідити його і переконатися на 100 %, чи є у жінки рак.

Жінка прокинулася без молочної залози

Олена Карманова ділиться з журналістами, що вона дуже злякалася. Тому не довго думала й погодилася на цю невелику операцію. Хірургічне втручання проходило під наркозом. Після того, як лікарі зробили все, що вважали за потрібне, жінка відійшла від наркозу і перше, що запитала у медичних працівників, чи на місці її груди. Відповідь шокувала.

Виявилося, що жінці ампутували груди замість того, щоб взяти невеликий зразок тканини для гістологічного аналізу. Жінка стверджує, що згоди на таку операцію не давала, тим більше письмової. У Олени відразу почалася істерика.

Вимагає 5 мільйонів компенсації

Коли жінка трохи заспокоїлася, прийшла до рішення, що необхідно судитися з лікарями. Вона звернулася в поліцію. За фактом відкрито кримінальне провадження — неналежне виконання обов’язків хірургами. Жінка хоче отримати компенсацію в розмірі 5 мільйонів гривень. За ці гроші вона сподівається повернути собі груди — точніше встановити імплант. У лікарні ж говорять, що все зробили як слід. Наголошують, що жінка знала діагноз, проте до кінця не хотіла в нього вірити. За словами медиків, єдина їх провина в тому, що про ампутацію молочної залози вони не зробили офіційного запису • Більше унікальних історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост