Забагато туристів: на трасах Львів – Ужгород та Івано-Франківськ – Яремче кілометрові затори

Сьогодні в напрямку Закарпаття на трасі Львів-Ужгород та Франківськ-Яремче утворилися величезні затори. Люди по 2-3 години їдуть декілька кілометрів (назад буде те саме). Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook засновник туристичного оператора “Відвідай” Ігор Губіліт, передає “Еспресо.Захід”.

“Чудово що цього року маємо аж 4 вихідні, але виглядає так, що туристична інфраструктура не готова до такої кількості бажаючих побачити Карпати”, – пише Ігор Губіліт. Він також розмістив відео, зняте 15 серпня біля Синевиру. За його словами, біля легендарного озера була така величезна кількість автомобілів та автобусів,  що водії автобусів та гід мусили регулювати рух.

“Частково можна вважати, що “овертуризм” у певні періоди вже є і в Україні (і то ще по дорослому до нас не поїхали іноземці), – каже Ігор Губіліт. – Рекомендую всім, кого вже дуже припекло і він хоче їхати в Закарпаття та має власні авто, їхати через Самбір-Турка-Перечин (дорога ідеальна, панорами ліпші, як через Сколе, машин мінімум) або через Долину-Міжгір’я – там також вже практично доробили дорогу (асфальт новий, є ще 15 км зрізаної). Тим, хто хоче на Франківщину, ліпше їхати через Коломию-Косів в сторону Верховини (дорога добра, панорами ліпші, як в районі Яремче)”.

Однак досвідчений гід радить обирати не популярні Синевир-Буковель-Тустань-Кам’янець, де “туристів більше, як смерек довкола”, а непопулярні, але не менш цікаві та мальовничі маршрути.

ЗакарпатПост