АНОНС. Скільки коштує першокласник

Для першокласників перший похід у школу вважається святом. Для інших учнів це вже буденність. Тому найретельніше до початку навчального року готуються саме ті батьки, у яких у родині першачки. Вони ще не дуже знають, що потрібно для навчання, не дуже розбираються де і на чому можна заощадити, та й не дуже хочуть, якщо є гроші. Загалом закарпатці люблять балувати своїх чад і хочуть, щоб у них були і кращі ранці, ніж у інших, і кращі зошити, і краща спортивна форма. Все показово. Як навчатиметься дитина цікавить не так уже й багатьох батьків. Головне – вразити розкішшю. А от дехто, аби спакувати сина чи доньку до школи, збирає останні копійки. Таких родин, на жаль, також чимало.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Тож газета ЯСНО вирішила підрахувати, у скільки обійдеться відпарити дитину до школи у 2021 році.

Форма, одяг

У деяких навчальних закладах області молодша ланка навчатиметься у шкільній формі. Їх зазвичай замовляють у кравчинь для всього класу. Якщо робити це гуртом, виходить трохи дешевше, але не за безцінь, звичайно. Лише тканина потягне гривень на 250-300, за пошиття ж доведеться викласти з кишені 500-600 гривень. Купувати готову форму ще дорожче. За шкільний сарафан, туфлі, спідницю та блузку для дівчинки доведеться заплатити в середньому 2500 гривень. Для хлопчика: форма – 1000 грн штани – 400 грн, 2 сорочки – по 250 грн, туфлі – за 500 гривень.

Але дитині потрібна ще й спортивка. Ціни теж кусаються. Звісно, все залежить від якості, але вартує спортивна форма в середньому 1000 гривень, плюс 250-500 – потрібно на взуття.

Якщо дитина не є першокласником., якщо у школі немає форми, то батькам варто подумати і про змінний одяг на кожен день – джинси, кофтини, футболки, спідниці чи плаття для дівчат. А це – також додаткові витрати. Утім підрахувати їх фактично не можна, бо ціни неймовірно різні і коливаються від 200 гривень за річ до 3 тисяч • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост