Чому закарпатці вбивають новонароджених кошенят та цуценят

Наступна проблема – вбивство новонароджених кошенят та цуценят. Цим також найчастіше грішать у селах. Більше того, малят нерідко топлять у річках, тим самим ще й забруднюючи природу. А чому якщо собака безпорідна і приплід є небажаним , її не стерилізують? Чому не захищають самку від залицяльників? Чому не працюють над тим, аби малюків не було? Чому потім забирають невинні життя?

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

У Європі, до якої так прагнуть закарпатці, за таке можна отримати фантастичний штраф і навіть реальний тюремний термін, пише газета ЯСНО.

На даний час кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами (як самостійний вид злочину) передбачена законодавством Австрії, Алжиру, Афганістану, Вануату, Гаїті, Грузії, Індонезії, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Киргизії, Коста-Рики, Кот д’Івуар, Латвії, Литви, Македонії, Нігерії, Сан-Марино, Словаччини, Словенії, Судану, Таїланду, України, Фінляндії, Франції, Хорватії.

При цьому спостерігаються суттєві відмінності в розмірах кримінальних покарань за зазначене діяння. Так, у кримінальному законодавстві Італії і Коста-Рики єдиною санкцією за нього є штраф. За кримінальним кодексом Грузії жорстоке поводження з тваринами карається виправними роботами на строк до одного року, за кримінальним кодексом Алжиру винному загрожує до 10 днів тюремного ув’язнення, за кримінальним кодексом Казахстану — до 6 місяців позбавлення волі, за кримінальним кодексом Австрії і Іспанії — до 1 року в’язниці. Нарешті, в Латвії за жорстоке поводження з тваринами винний може отримати термін до 4 років позбавлення волі. На жаль, в Україні, хоч і затверджено криміналу відповідність за шкуродерство, на практиці бачимо, що тих, хто чинить насильство над невинними нашими братами меншими, переважно або тільки штрафують, або дають умовний термін, або взагалі суд виправдує. І це – непокоїть найбільше, адже безвідповідальність породжує все нові і нові злочини • Цілу саттю читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост