Ледачий заливний пиріг з цибулею і яйцем — замість пиріжків

Сьогодні розповімо рецепт смачного і ситного пирога з яйцем і цибулею. Він готується дуже легко, так що рекомендуємо приготувати!

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Складові:

Борошно — 300 г

Кефір — 300 г

Сметана — 200 г

Яйця — 5 шт

Сіль — 2 ч. л.

Розпушувач для тіста — 20 г

Зелена цибуля — 150 грамів

Яйця варені — 5 шт.

Зелень петрушки — 20 грамів

Сметана — 1 ст. л.

Перець — за смаком

Кунжут для присипки — 1 ст. л.

Вершкове масло — 15 г

Панірувальні сухарі — 1 ч. л.

Приготування:

Отже, в першу чергу готуємо начинку. Подрібнюємо варені яйця, перекладаємо в миску. Сюди ж подрібнюємо зелену цибулю, і петрушку. Всипаємо сіль, додаємо до смаку мелений перець, і сметану. Добре все перемішуємо і начинка готова, інформує Ukr.Media.

Готуємо тісто. У миску вбиваємо яйця, всипаємо сіль, додаємо сметану, вливаємо кефір, і добре перемішуємо вінчиком. Сюди ж просіюємо борошно з розпушувачем для тіста, і розмішуємо до однорідної консистенції без грудочок.

Для випікання пирога використовується жароміцна форма розміром 24х24 см. Змащуємо вершковим маслом і рівномірно присипаємо панірувальними сухарями.

Тепер у форму виливаємо половину тіста, на нього розкладаємо цибульно-яєчну начинку і рівномірно заливаємо рештою тіста. Присипаємо зверху насінням кунжуту.

Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 180 ° C на 50 — 60 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Оскільки час випікання залежить від розміру форми, товщини пирога і вашої духовки.

По закінченню часу, пирогу даємо трохи охолонути ріжемо на порційні шматочки і подаємо на стіл. Смачного! • Більше смачних рецептів читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост