Жінка народила сина з незвичною формою голови і залишила в пологовому. Усиновили американці

Як зараз живе хлопчик

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Діма не пам’ятає своїх батьків. Все через те, що біологічні мама і тато залишили його, як тільки хлопчик з’явився на світ. Пара злякалася складного процесу реабілітації – Діма народився з серйозною формою гідроцефалії, пише газета ЯСНО з посиланням на listok.

З таким страшним захворюванням і без будь-яких перспектив хлопчик виявився в одному з дитбудинків на сході України. У чотири роки він не вмів користуватися ложкою і насилу пересувався – система не була готова займатися з малюком. До того ж, в цей час саме почалися військові дії.

Дітей з дитячого будинку було вирішено евакуювати. Сиріт перевезли до Харкова.

У новому місті здоров’ям Діми зайнялися серйозніше. Лікарі були шоковані його станом: малюк був ледь живим. Але за допомогою персоналу сиротинця швидко пішов на поправку. Наскільки це можливо в його ситуації …

Лікарів турбувала доля хлопчика. Вони молилися, щоб у нього з’явилися хороші батьки. І, мабуть, молитви харківських фахівців почули. Долею Діми зацікавилася пара зі Сполучених Штатів. Ернест і Рут Чавес з Вермонта висловили бажання забрати хлопчика.

У великому будинку Чавес вже було семеро дітей з різних країн. Діма, заради якого вони подолали тисячі кілометрів, став восьмим малюком. Досвідчені усиновителі швидко зібрали необхідні папери, і вже у вересні 2015 року Діма отримав нове ім’я. Тепер його звуть Зебдаях Чавес.

Про прогрес Діми-Зебдаяха пара написала у своєму акаунті в Facebook. Буквально за рік хлопчик почав самостійно пересуватися, приймати їжу. Він розуміє дві мови – українську та англійську. І навіть може самостійно говорити. Американські лікарі дають хороші прогнози. Скоріш за все, в майбутньому на Зебдаяха чекає багато серйозних процедур або навіть операцій. Але за підтримки відповідальних батьків він точно впорається • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост