В Ужгороді зірвали вибори нового голови Закарпатської облради: у приміщенні шукали бомбу

У суботу, 6 листопада, в Ужгороді не змогли провести засідання позачергової сесії Закарпатської обласної ради, на якій мали обрати нового її главу. Прийшовши на сесію, депутати виявили “заміну замків на дверях”, а правоохоронці отримали повідомлення про замінування будівлі.

Про це у своєму Telegram повідомив журналіст Віталій Глагола. Він зазначив, що скриньку для голосування вже винесли в хол, коли заступник начальника обласної поліції Роман Ус вийшов до депутатів і повідомив, що поліція отримала виклик про замінування будівлі облради і на місце їдуть вибухотехніки (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини), пише Обозреватель.

За словами Глаголи, правоохоронці намагалися евакуювати депутатів із будівлі, однак ті виходити відмовлялися. У холі будівлі почалися перепалки між поліцією та депутатами.

Згодом у коментарі журналістам повідомили, що 38 депутатів вирішили скликали позачергову сесію Закарпастької обласної ради на вівторок, 9 листопада об 11:00. Задля уникнення спекуляцій на розгляд повторно винесено питання про припинення повноважень голови Закарпатської облради Олексія Петрова.

Нагадаємо, 28 жовтня, на черговій сесії Закарпатської облради 35 депутатів зібрали кворум та проголосували за відставку Петрова, який у відповідь на зняття з посади звернувся до СБУ, поліції та прокуратури, заявивши, що сесія була незаконною. Депутати, які зібралися у сесійній залі, самостійно розпочали реєстрацію, обрали головуючого та відкрили сесію. Із зареєстрованих 36 депутатів – 35 проголосували за відставку Петрова.

ЗакарпатПост

Зі свого боку Микола Тищенко як керівник Закарпатської обласної організації ПП “Слуга народу”, висловив обурення подіями в обласній раді 28 жовтня. Зокрема, він заявив про незаконне захоплення ОДА та голосування, а також ознаки сепаратизму. Політик наголосив, що до будівлі увірвалися люди у військовій формі, без ознак української армії та порівняв такі дії з тими, які українці спостерігали у Слав’янську та Краматорську. В участі в “незаконному голосуванні” він звинуватив депутатів від “ЄС”, ОПЗЖ та інших.