Маленька дівчинка пішла на видалення родимки, і в результаті їй ампутували ногу

Школярка залишилася без ноги після операції з видалення родимки, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Батьки Преслі Даунс вирішили видалити родимку на нозі, хоча лікарі попередили, що зміни на 10 відсотків можуть перетворитися на рак, пише thesun.co.uk.

Вона народилася з рідкісним захворюванням – гігантським вродженим меланоцитарним невусом, який покривав її праве стегно і стопу темною плямою шкіри. Але після того, як родимку видалили, відкрита рана інфікувалася і їй довелося ампутувати ногу.

 «Ми дуже хвилювалися, коли вона народилася, оскільки її стан був пов’язаний з меланомою. Тому вирішили видалити невус, щоб позбутися ризику, коли їй було 14 місяців, розповіла мама дитини Соня. – Поки їй робили пересадку шкіри та різні процедури для видалення родимки, відкрита рана інфікувалася. Коли лікарі це виявили, було вже пізно, інфекція дуже швидко поширювалася. Вони видалили невус, але не змогли врятувати ногу. Якийсь час нас тролили люди, казали, що ми видалили невус з косметичних міркувань. Про це ніколи не йшлося, ми хотіли дати Преслі найкращий шанс прожити довге і здорове життя. Ми ніколи не прагнули, щоб вона втратила ногу».

Після інциденту родина отримала компенсацію, гроші Соня використала для фінансування протезування та потреби Преслі.

Незважаючи на відсутність кінцівки, дівчинка веде активне життя –  лазить по деревах і займається гімнастикою зі своїм восьмирічним братом Медденом та сестрами шестирічною Кеннеді та дворічною Еністон.

 «Їй насправді ампутували ногу, перш ніж вона навчилася ходити, – додала Соня. – Вона навчилася ходити з протезом. Багато людей бачать, як добре вона на ньому ходить. Якби не знали її історії, не зрозуміли б, що вона носить протез стопи. Вона почала займатися гімнастикою близько півроку тому. Дивно, скільки всього вже навчилася» • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост