АНОНС. Політична помста по-закарпатськи: підпал, або замінювання

В жодному українському місті немає такого дивного феномена, як в Ужгороді: якщо має проводитись сесія , на якій приймаються важливі питання, адмінбудівлю одразу «мінують».  Звісно, вибухонебезпечних предметів ніхто не виявляє, загрози для життя нікому немає, але невідомо звідки і невідомо ким щоразу посилаються сигнали про замінювання.  Цей урок уже добре засвоїли в Ужгородській міській раді, де один період була серія суцільних замінувань, а днями епіцентр подій перенісся в Закарпатську обласну раду, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Там мали голосувати за відставку голови ради Олексія Петрова. Звісно, тривожний сигнал нікого не здивував, бо до такого наші земляки давно не звикли. Депутати не поспішали покидати будівлю, бо знали, що насправді вибухівка у когось у голові, а не у приміщенні  і що весь цей цирк робився лише це задля того, щоб засідання не відбулося.

Загалом на Закарпатті зі страшною силою киплять політичні пристрасті. Але до них повернемося згодом. А тепер пропонуємо згадати, якою була тактика помсти чиновникам ще кілька років тому. Пригадуєте, скільком підпалили автомобілі? Від паліїв постраждав навіть транспорт колишнього Надзвичайного і Повноважного посла України у Швейцарії. Зараз ніхто не бруднити руки підпалами не хоче, простіше просто грати на нервах і нічого не робити. Замінування – чим не шантаж? Тим більше, що досить про нього повідомити… Дійшло до того, що в Ужгороді мінують навіть будівлі правоохоронців. Пам’ятаєте, у серпні нібито «замінували» СІЗО? Та найгірше, що цих  псенвдомінерів ніхто не шукає, не карає. Чому б це? Очевидно, що до справи причетні люди, які мають недоторканість. У випадку з обласною радою депутати звинувачують у всій виставі генерала Петрова, адже його, як колишнього начальника СБУ, поліціанти точно не затримають, але саме він був зацікавлений у тому, щоб сесія не відбулася. Для цього він видав наказ про скликання сесії 25 листопада замість 6-го, коли позбиралися депутати і його люди змінили замок на сесійній залі. Та народні обранці не розгубилися й почали засідати у атріумі і голосувати руками. Утім довести справу до кінця у той день їм не судилося. І, що цікаво, на сесію депутати від партії, яку представляє Олексій Петров, не з’явилися • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост