Жінка замість школи водить дітей у походи, математики навчає їх вдома на кухні, а історії – у музеї

На її думку, школа нині дає знання, які не є практичними і діти не можуть застосувати їх у житті, тому вирішила створити альтернативу і навчати своїх малюків самостійно. Вона створює їм цікаві природи і відмовилася від підручників, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

34-річна Шанель Белл виступає за нешкільне навчання, подібне до домашнього, де діти відповідають за те, про що вони дізнаються. Її сину Майї 10 років, а доньці Майї – 6.

Діти навчаються у своєму будинку в Англії, а Шанель каже, що їхня ненаситна цікавість означає, що кожен день для них різний. Математику жінка викладає їм через кулінарію, уроки історії відбуваються в музеї.

 «Все залежить від того, що їх цікавить, тому ми намагаємося зосередитися на речах, про які вони хочуть дізнатися. Йдеться про реальне застосування того, чому ви навчаєтеся, тому кулінарія перетворюється на урок математики, оскільки інгредієнти потрібно вимірювати та підраховувати. Вони бачать, наскільки важливо те, що вивчають, і ми намагаємося дізнатися якомога більше, – наголошує мати. – Ми відкриваємо підручник, лише якщо, скажімо, там є тварина, про яку вони хочуть дізнатися. Але ми також мали поїздку до зоопарку, щоб побачити це особисто, або ми ходили на лікування сов, де вони могли б дізнатися більше про птахів».

Сім’я почала подорожувати, коли жила в Колорадо, США, і мандрувала по всій країні, перш ніж переїхала до Великобританії.

Шанель каже, що все почалося з одного походу.

 «Ми завжди навчали доньку з сином вдома, єдиний рік, коли вони ходили до державної школи у США – це 2019/2020. Очевидно, що усе закінчилося частково через пандемію, тому ми подумали, що це знак продовжувати робити те, що ми робили. Ми поїхали в кемпінг у 2016 році, і абсолютно в нього закохалися, – додає Шанель. – Після цього ми купили фургон і кілька років подорожували по США, перш ніж переїхати до Великобританії. Тепер коли тільки можемо, їздимо і ходимо в походи кожні вихідні».

Родина побувала вже дуже в багатьох місцях і засмучується лише через те, що вивчати Європу через коронавірус не може.

Шанель наголошує, що через своє рішення навчати дітей вдома, нерідко отримує неоднозначну реакцію від людей, які називають її сина та доньку неосвіченими.

 «Деякі люди бояться навчання, яке не відбувається за партою, але вони не розуміють, що світ — це не їхній клас. Але ми знаємо, що у них добрі наміри, просто для них далеке усе нетрадиційне. Але цей спосіб чудово працює у нашому випадку. Загалом, наша форма освіти допомагає дітям краще зрозуміти життя і стати кращими громадянами світу», – запевняє Шанель • Більше цікавого читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост