Скільки закарпатцям платять за відгуки в Інтернеті

Нині, в умовах пандемії та безробіття на коментарях заробляє все більше людей. Для цього є навіть спеціальні біржі. Щоправда, як основне джерело доходу такий заробіток навряд чи підходить для багатьох… бо платять за коментарі копійки і щоб заробити більшу суму, треба їх писати дуже-дуже багато, а фантазії вистачає не всім, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Якщо ж власник чи продавець якогось товару хоче скористатися послугами професіоналів, то це обійдеться йому в чималу суму. Наприклад, одна з компаній просить за  10 відгуків у Інстаграмі майже 5 євро, у Фейсбуці – майже 15, у Ютубі – майже 10. Купити також можна друзів, лайки та перегляди.

Звісно, для багатьох це дорого, тому вдаються до послуг тих, хто просто хоче заробити. Утім отримують ці люди за свою роботу від 10 до 50 копійок за коментар. Найчастіше їхніми послугами люблять користуватися політики перед виборами. І на Закарпатті у одному з міст таким чином за позитивний коментар про кандидата платили по 50 копійок, а за негативний про опонента – по гривні. По 5 гривень оцінювалися коментарі до публікацій із критикою кандидата – коментатор мав засипати лайном автора і відбілити того, на кого працює. Тож саме це й намагалася зробити більшість, адже платили найбільше. Звичайно, це також дуже мало і такі так звані коментатори просто не поважають себе, якщо подалися за таку безцінь. Цікаво, що для роботи вони могли користуватися фейковими (зробленими спеціально для цього, а не справжніми) акаунтами, але дехто навіть не соромився писати із власного із реальними фотографіями.

Утім найдавніше, що такі кандидати завдяки своїм брудним маніпуляціям ті вибори таки виграли, а виборці знову залишились обманутими. І чималу роль у цьому зіграв Інтернет • Повний текст читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! • ЗакарпатПост